X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Cristiano Ronaldo, najboljši strelec Real Madrida

photobucket.com

Tristo štiriindvajset golov na tristo osmih tekmah. Številke govorijo same zase. Zaradi tega je v tednu tudi potekal poklon Cristianu Ronaldu, najboljšemu strelcu Real Madrida vseh časov, na predsedniškim balkonu stadiona Santiago Bernabéu. Prireditev je potekala ob prijetnem vzdušju, ob vseh lovorikah, ki jih je osvojil Portugalec v dresu belega baleta ter v spremstvu predsednika Florentina Pereza, upravnega odbora, trenerskega osebja, soigralcev, njegove matere, sina in nekaj prijateljev.

Po predvajanju videa z najboljšimi goli Cristiana Ronalda, je besedo prevzel predsednik belega baleta: “To je zelo razburljiv dan za vse ljubitelje Real Madrida. Ta teden je Cristiano postal najboljši strelec v bogati zgodovini Real Madrida, največjega kluba na svetu, zmagovalca 10 evropskih naslovov.”

“Njegov trud, predanost in zavezanost je jasno videti na vsakem treningu in vsaki tekmi. 324 golov na 308 tekmah je nekaj neponovljivega in je mogoče razumeti le kot željo Cristiana, da je nenehno boljši, da se nikoli ne preda in da daje vse za ta grb. Vse navijači Real Madrid te ljubijo in te resnično obožujejo. Vedo kaj pomeniš temu klubu. Ti si zgled vsem nam, ki ljubimo nogomet.”

photobucket.com photobucket.com photobucket.com

Delo in talent
“S svojim dosežkom si presegel vse velike strelce Real Madrida in sedaj vem, da si želiš preseči le samega sebe. Osvojil si vse možne naslove v Real Madridu, noben ti ni ušel. Že sedaj si legenda Real Madrida. Vse to si dosegel s svojo predanostjo delu in svojim talentom. 324 golov in veliko jih še bo. Hvala ti za to kar si nam dal, za tvojo predanost in zavezanost. Čestitam Cristiano, naj se legenda nadaljuje.”

Po izjavi predsednika, je bil na vrsti sam Cristiano Ronaldo: “Dober dan. Počaščen sem, da sem prejel to nagrado. Ko sem prvič oblekel dres Real Madrida, si nisem nikoli predstavljal, da bom postal najboljši strelec v zgodovina kluba, največjega kluba na svetu, in da bom bil kdaj sposoben premagati mojega prijatelja Raúl in Alfredo Di Stefano, ki ga ni več z nami. Kaj naj rečem, zelo sem vesel.”

photobucket.com photobucket.com photobucket.com

Hvaležnost Ronalda
“Najprej bi se rad zahvalil svojim soigralcem, ki so tukaj, saj brez njih osvojitev te nagrade ne bi bila nikoli mogoča. Brez pomoči in zavezanost vsakega posameznika te številke ne bi bile mogoče. Prav tako bi se rad zahvalil vsem trenerjem, ki sem jih imel, od Pellegrinija, ki je bil tukaj, ko sem prišel, kot tudi Mourinha, Ancelottija in sedaj Beníteza. Rad bi se jim zahvalil, saj so mi vedno pomagali v moji karieri.”

“Hvala tudi vsem v Real Madridu, od osebja za drese, ki so vedno z nami, do fizioterapevtov … Oprostite mi, če sem koga pozabil, ker to ni enostaven trenutek za govor, ampak mislim, da povem kar lahko.”

“Rad bi se zahvalil tudi medijem, ki ste tukaj. Vem, da sem se obnašal do vas malo slabše, ampak to je del tega kakršen sem. Rad bi se zahvalil mojim prijateljem, ki so prav tako tudi tukaj. Ricardo, moj agent Jorge, Enrique. Še posebej pa bi se rad zahvalil moji mami in Cristianu.”

“Zelo sem vesel in hvala vsem za ta poseben trenutek. Rad bi se zahvalil predsedniku za ta lep dogodek, ki me je ganil in razveselil. Tega nisem pričakoval. Če sem koga pozabil, vas prosim, da mi odpuste. Ljudje vedno, da kdor mi je všeč, ga ne bom nikoli pozabil. Zato hvala vsem in Hala Madrid!”

Predsednik Florentino Pérez je predal Cristianu nagrado v spomin na njegov zgodovinski rekord. Dogodek se je končal s fotografiranjem najboljšega strelca Real Madrida vseh časov in njegovo družino, soigralci in trenerskim osebjem.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com

Najboljši strelci Reala iz Madrida vseh časov:

1. Cristiano Ronaldo 324 golov*
2. Raúl González 323 golov
3. Alfredo Di Stéfano 307 golov
4. Carlos Santillana 290 golov
5. Ferenc Puskas 242 golov
6. Hugo Sánchez 208 golov
7. Paco Gento 181 golov
8. José Martínez Pirri 172 golov
9. Emilio Butragueño 171 golov
10. Amancio Amaro 155 golov

* Po uradnih klubskih statistikah je Cristiano Ronaldo presegel Raula in dosegel 324 golov, vendar pa statistika povsod ni enotna. V sezoni 2010/11 je bil Ronaldov zadetek proti Real Sociedadu pripisan Pepeju, vendar pa časnik Marca, ki podeljuje nagrado Pichichi za najboljšega strelca La Lige, ta zadetek pripisuje Ronaldu. Takšno statistiko vodi tudi Real Madrid, vodstvo španskega prvenstva pa omenjeni zadetek pripisuje Pepeju.