X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Cristiano Ronaldo prejel četrto zlato kopačko

photobucket.com

Na današnji slovesnosti v hotelu Westin Palace v Madridu je Cristiano Ronaldo prejel že četrto zlato kopačko (nagrado prejme najboljši strelca evropskih državnih prvenstev) v svoji karieri, tretjo kot igralec Real Madrida. Portugalca, ki je osvojil nagrado potem, ko je v lanski sezoni La Lige dosegel 48 golov in je s tem edini nogometaš na svetu, ki je do sedaj omenjeno nagrado osvojil štirikrat, so na dogodku spremljali predsednik Florentino Pérez, trener Rafa Benítez, portugalski selektor Fernando Santos, več članov upravnega odbora Real Madrida in direktor za institucionalne odnose, Emilio Butragueño.

photobucket.com

“To je zelo lep trenutek v mojem športnem življenju, kajti osvojitev četrte tovrstne nagrade je hkrati čast in privilegij zame. Ta lovorika mi pomeni ogromno in posebej bi se rad zahvalil svojim soigralcem in vsem ljudje, ki so mi pomagali v moji dosedanji karieri, saj mi brez njih ne bi uspelo. Vse od mojega prihoda v klubu je bilo pomembno, da sem razmišljal o velikih stvareh,” je dejal Cristiano.

“Vedno hočem več. Vem, da sem edini igralec, ki ima štiri nagrade, ampak si jih želim še več. To pomeni osvajanje naslovov z največjim klubom na svetu. Letos ne bo nič drugače in želimo si osvojiti La Ligo, Copa del Rey in Ligo prvakov. Upam, da se bomo videla spet tukaj naslednje leto. Veseli me, da me lahko moj sin in moja mama vidita prejeti te vrste nagrade. To je poseben trenutek.”

photobucket.com

Florentino Pérez je bil tisti, ki je imel čast predati zlato kopaško najboljšemu strelcu Real Madrida vseh časov: “Priča smo edinstvenemu, izjemnemu nogometašu. Je najboljši strelec kluba in danes smo tukaj, da proslavimo njegovo četrto zlato kopačko. Je edini igralec, ki je štirikrat osvojil nagrado in je velikan igre. Za vse povezane z Real Madridom je čast in privilegij, da je nesporna legenda svetovnega nogometa.”

photobucket.com

Novi izzivi
“Piše zgodovino v klubu, ki je osvojil 10 evropskih naslovov, vendar pa nam lahko še vedno da veliko več. Nekaj je zelo posebnega na njem, zaradi česar je najboljši igralec na svetu in to je, da nikoli ni pustil, da bi ga te lovorike zadovoljile in ustavile, vedno si želi več, kar je popolnoma enako mišljenju in identiteti Real Madrida.”

“Je član izjemne ekipe, ki ne samo da ga občuduje, ampak ga ima tudi rada in ga spoštuje. Vse to je izhodišče pred novimi izzivi. Hvala ti za vse kar si nam že dal in za trenutke sreče, ki bodo še prišli.”

photobucket.com

Cristiano Ronaldo je prav tako osvojil zlato kopačko v sezonah 2007/08, 2010/11 in 2013/14. Nagrado vsako leto prejme tisti, ki je bil najboljši strelca evropskih državnih prvenstev, sicer pa jo podeljuje združenje vodilnih evropskih športnih medijev (ESM).

photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com