X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 1-0 PSG

photobucket.com

Na derbiju skupine A je madridski Real premagal Paris SG z 1-0 in se tako že prebil v osmino finala Lige prvakov. Real Madrid potrebuje samo še eno zmago na preostalih dveh tekmah, da se bo uvrstil v naslednji krog kot zmagovalec skupine. Beli bodo imeli priložnost za to v gosteh na tekmi proti Šhakhtarju ali na proti Malmu na Santiago Bernabéuu.

Otvoritev tekme na Santiagu Bernabeu je bila dokaj živahna in pestra ter je napovedovala pravi nogometni spektakel dveh izjemnih ekip. Če so bili v uvodnih minutah zelo podjetni in tudi napadalno usmerjeni večkratni francoski prvaki iz Pariza, pa so po prvem naletu gostov vajeti igre povsem prevzeli domači in uprizorili ofenzivo na vrata Trappa. Trener ekipe PSG Laurent Blanc je moral že po 15 minutah zamenjati poškodovanega Italijana Marca Verattija, kar je pomenilo dovolj veliko težavo za francosko klop. Parižani so se po kratki obdobju nemoči pobrali in na polovici prvega polčasa prišli do izjemne priložnosti. Zlatan Ibrahimović si je na robu kazenskega prostora izboril prostor za strel in diagonalno le za las meril mimo domačih vrat, ki jih je vnovič odlično branil Keylor Navas. Ibrahimović je bil le nekaj minut kasneje nevaren še iz prostega strela, ko je bil s kakšnih 25 metrov spet za malo nenatančen. Francoski prvaki so bili v prve pol ure boljši tekmec in so bili precej bližje vodstvu, kot Real Madrid, ki je za nameček ostal še brez poškodovanega Brazilca Marcela. V 33. minuti je tako namesto njega vstopil Nacho. Le dve minuti zatem je prav Nacho poskrbel za vodstvo Reala, potem ko je Thiago Silva najprej blokiral strel Tonija Kroosa, se je žoga odbila na nogo Nacha, ki je z leve strani z levico sijajno zadel žogo in jo z volejem poslal v malo mrežico. Vratar Kevin Trapp je slabo ocenil let žoge in je stekel preveč v desno, zato je bil pri strelu Nacha nemočen. Gosti so takoj želeli odgovoriti. Že v naslednjem napadu je silovito sprožil rezervist Rabiot in zadel okvir vrat. PSG se je močno trudil, da bi že do odmora prišel do rezultatskega izenačenja, a je ostalo pri minimalnem vodstvu Reala.

PSG je na začetku drugega polčasa igral podobno, kot je končal prvi polčas, z željo po hitrem izenačenju. Terenska premoč je še naprej na gostujoči strani, Real pa je v nadaljevanju še bolj čvrst in obrambno naravnan. Real je imel petnajst minut pred koncem priložnost, da tekmo dokončno odloči, a je bil Isco premalo zbran, Trapp se je izkazal in dvoboj je ostal odprt. Aktiven rezultat je napovedoval turbulentno končnico, saj so Francozi za mirnejše nadaljevanje Lige prvakov potrebovali točko na Santiagu Bernabeuu, Real pa bi si z zmago, ob ugodnem rezultatu na drugi tekmi skupine, že zagotovili napredovanje v osmino finala. Vratar Parižanov je bil na pravem mestu tudi devet minut pred koncem, ko je odbil strel Kroosa. V 89. minuti je di Maria s prostega strela z 20 metrov stresel še prečko, žogo je mojstrsko zavrtinčil prek živega zidu z levico. Nalet Francozov ni obrodil sadov in španski velikan je tudi ob dejstvu, da je imel številne odsotne igralce, le prišel do odmevne zmage ter zadržal nedotaknjeno mrežo, kar je seveda najbolj razveselilo izjemnega vratarja Navasa. Kostaričan v Ligi prvakov že 540 minut ni prejel zadetka. Na lestvici debitantov brez prejetega gola je prehitel Miguela Angela Moyo, ki je med leti 2010 in 2015 svojo mrežo nedotaknjeno ohranil 529 minut.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Mark Clattenburg (Anglija)
Real Madrid 1-0 PSG
Nacho 35.

Real Madrid: Navas, Danilo, Ramos, Varane, Marcelo (33./Nacho), Casemiro, Modrić, Kroos, Isco (82./Kovačić), Jese (63./Vazquez), Ronaldo.

Paris SG: Trapp, Aurier, David Luiz, Thiago Silva, Maxwell, Thiago Motta, Matuidi (75./Lucas), Verratti (17./Rabiot), di Maria, Ibrahimović, Cavani.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com