X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Šahtar 3-4 Real Madrid

Dva gola Cristiana Ronalda in gol Carvajala ter Modrića so prinesli zmago nad Šahtarjem v Ukrajini. Tekmo pred koncem skupinskega dela Lige prvakov si je Real tako že zagotovil prvo mesto v skupini A.

Real je v tekmo vstopil silovito. Cristiano Ronaldo je že v prvi minuti po krasni podaji Luke Modrića sprožil znotraj kazenskega prostora, a je žoga švignila za las preko domačih vrat. Portugalski napadalec je pot do vrat Šahtarja le našel v 18. minuti, ko mu je iz težkega položaja iznajdljivo podal Gareth Bale. Ronaldo je žogo iz neugodnega položaja še uspel poslati v nebranjeno mrežo Ukrajincev in vknjižil še šesti zadetek letošnji sezoni Lige prvakov. Portugalec se je v lepi priložnosti po skorajda identični akciji znašel slabih 15 minut kasneje, a je njegov poskus z glavo ubranil domači vratar Andrij Pjatov. V 32. minuti tekme se je pri gostujočem Realu poškodoval osrednji branilec Raphael Varane, zamenjal ga je Danilo.

Tudi začetek drugega polčasa je zaznamoval Real Madrid. Cristiano Ronaldo je v 50. minuti iz protinapada z levico podal v kazenski prostor in lepo zaposlil Luko Modrića, ki je z močnim strelom z desnico poslal žogo za hrbet nemočnega Pjatova. Nova smrtna priložnost za Real je prišla že v naslednjem napadu, ko je Ronaldo sprožil z neposredne bližine, a mu je Pjatov strel ubranil. Najlepši gol na tekmi je zabil Carvajal le dve minuti kasneje, ko je z levico mojstrsko s pollobom premagal ukrajinskega čuvaja mreže. Izgledalo je že, da je zanesljivo zmaga Reala potrdil Ronaldo, ki je v 70. minuti tekme s sedmico na hrbtu zabil še sedmi zadetek v letošnji sezoni Lige prvakov, a so Ukrajinci vstali od mrtvih. Prvi zadetek za Ukrajince je iz enajstmetrovke v 77. minuti dosegel Alex Teixeira. Brazilec Dentinho je po akciji s kota iz bližine premagal Kika Casillo za znižanje na 2-4. Za sive lase trenerja Reala Rafaela Beniteza je v 89. minuti poskrbel Teixeira, ki je z lepim strelom znotraj kazenskega prostora zabil za 3-4. Izid se do konca tekme ni več spremenil in Real je prišel do četrte zmage v letošnji izvedbi Lige prvakov ter si je tako že zagotovil prvo mesto v skupini A.

Stadion: Arena Lviv (Lviv, Ukrajina)
Sodnik: Bas Nijhuis (Nizozemska)
Šahtar 3-4 Real Madrid
Teixeira 77./11-m, 88., Dentinho 83.; Ronaldo 18., 70., Modrić 50., Carvajal 52.

Šahtar: Andrij Pjatov, Jaroslav Rakitskij, Ivan Ordets, Marcio Azevedo (64. Dentinho), Marlos (62. Taison), Vasilij Kobin, Alex Teixeira, Taras Stepanenko, Bernard, Fred, Oleksandr Gladkij (74. Facundo Ferreyra).

Real Madrid: Kiko Casilla, Daniel Carvajal, Nacho, Pepe, Raphaël Varane (33. Danilo), Mateo Kovačić, Isco, Luka Modrić (62. Toni Kroos), Casemiro, Gareth Bale (71. Karim Benzema), Cristiano Ronaldo.