X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 4-1 Getafe

Z dvema zadetkoma Getafeju Karim Benzema in še z goloma Cristiana Ronalda in Garetha Bala so beli prišli do zmage že v prvem polčasu (4-1).

Rafa Benitez je na Bernabeuu poslal nekoliko okrnjeno postavo zaradi vseh poškodb v zadnji vrsti, tako da je Lucasa Vazqueza začel na položaj desnega bočnega branilca. Real je prešli v vodstvo že v četrti minuti, ko je kapetan Pepe v nenavadnem položaju na boku z idealno podajo v sredino našel Benzemaja, Francoz pa je iz bližine prepričljivo zadel in bil zato deležen ovacij. V 16. minuti se je prednost Reala še povišala, ko je znova zadel Benzema, potem ko je sprejel visoko žogo s strani in jo po manjšem preigravanju poslal za hrbet vnovič nemočnega Vicenteja Guaite. Povratek tria “BBC” je bil popoln, ko sta se med strelce v 35. oziroma 38. minuti vpisala še Gareth Bale in Cristiano Ronaldo. Slednji je Valižanu nastavil žogo za lep strel in 3-0, Portugalec sam pa je še pred polčasom zaključil izvrsten protinapad v režiji Tonija Kroosa za zgodovinski 235. ligaški zadetek, s katerim je na tretjem mestu večne španske lestvice presegel klubsko legendo Huga Sancheza.

Drugi del se je odvil v precej nižjem ritmu, Benitez pa bi ob seriji poškodb skorajda ostal še brez enega nogometaša. Bočni branilec Danilo je v 51. minuti zahteval menjavo, a na koncu odigral celotno srečanje, ki ga je Getafe uspel začiniti vsaj z enim zadetkom. Perfektno žogo nekdanjega realovca Pedra Leona je v mrežo pospravil Alexis. Real Madrid je do konca tekme imel tekmo v svojih nogah ter tako gostom ni več pustil, da bi resneje ogrozili vrata Navasa.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Antonio Mateu Lahoz
Real Madrid 4-1 Getafe
Benzema 9., 16., Bale 35., Ronaldo 38.; Alexis 70.

Real Madrid: Navas, Vazquez, Pepe (87./Arbeloa), Nacho, Danilo, Modrić (62./Kovačić), Kroos, James Rodriguez, Bale, Benzema (78./Jese), Ronaldo.

Getafe: Guaita, Damian Suarez, Cala, Alexis, Roberto Lago, Sarabia, Lafita, Lacen, Victor Rodriguez (79./Mensah), Wanderson (62./Pedro Leon), Alvaro (46./Ščepović).