X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 8-0 Malmö

photobucket.com

Cristiano Ronaldo je na zadnji tekmi skupinskega dela Lige prvakov skupine A na domačem Bernabeuu zabil kar štiri gole in poskrbel za visoko zmago Reala nad Malmöjem (8-0). Portugalec je tako v skupinskem delu vknjižil 11 golov, kar je rekord Lige prvakov. Poleg Ronalda sta se med strelce vpisala še Karim Benzema, ki je zabil hat-trick in Mateo Kovačić.

Real Madrid nadaljuje z dobro formo, potem ko je v torek zvečer zaključili igranje v skupinskem delu Lige prvakov proti Malmu. Beli so napredovali iz skupine A kot vodilna ekipa, brez poraza, s peto zaporedno zmago v vseh tekmovanjih. Enako kot v soboto na tekmi proti Getafe, je Real Madrid hitro povedel preko Karim Benzemaja. V 12. minuti je Cristiano Ronaldo s podajo z leve strani lepo zaposlil Isca, ki je streljal s prve, a so gostje njegov strel zaustavili na golovi črti, odbita žoga pa je prišla do Benzemaja, ki je zabil še drugič v letošnji sezoni Lige prvakov. Real ni popuščal in dvanajst minut kasneje je še povišal svojo prednost. Švedi so izgubili žogo na sredini, Kovačić je podal do Cristiana, ki je bil tokrat na desnem krilu, ta pa je z odličnim predložkom v kazenski prostor našel glavo Benzemaja, ki je odlično zaključil in še drugič na tekmi premagal gostujočega vratarja Wilanda. Real je kraljeval in Cristiano je imel v 37. minuti lepo priložnost za svoj prvi gol na tekmi, potem ko je poskusil s strelom nekoliko s strani, a je bil gostujoči vratar na mestu. Nič pa ni mogel storiti Wiland v 39. minuti, ko je Cristiano Ronaldo izvajal prosti strel z leve strani, potem ko se je žoga odbila prav pred Wilandom in Portugalec se je lahko veselil svojega osmega gola na svoji šesti tekmi letošnje Lige prvakov.

Tudi drugi polčas se ne bi mogel začeti boljše kot se je za Real Madrid. Že v 47. minuti je padel nov gol v mreži gostov. Po strelu Danila je prišla odbita žoga do Cristiana Ronalda, ki mu ni bilo težko zabiti svoj drugi gol na tekmi. Le tri minute kasneje je Cristiano dosegel svoj hat-trick, potem ko mu je z desne podal Danilo. To je bil že četrti hat-trick Portugalca v Ligi prvakov. V 59. minuti smo videli nov gol Cristiana, potem ko je akcijo lepo začel Benzema, ki je ob dveh gostujočih branilcev s peto podal do Isca, ta pa je z natančno podajo našel Ronalda za njegov četrti gol na tekmi ter 11 v skupinskem delu Lige prvakov. Portugalec je tako postal sploh prvi igralec v zgodovini nogometa, ki je v skupinskem delu Lige prvakov zabil dvomestno število zadetkov. Portugalec je z goliado v Madridu podrl prejšnji rekord, ki si ga je lastil skupaj z Luizom Adrianom (9 zadetkov). Če smo v prvem polčasu videli dobro predstavo Reala, pa je bil drugi polčas s strani belih odličen. V 70. minuti je svoj prvenec za Real vknjižil tudi vezist Mateo Kovačić, potem ko je Jese lepo prodrl po desni strani in streljal v bližnji kot, odbita žoga pa je prišla do 21-letnega hrvaškega reprezentanta, ki je suvereno zaključil za 7-0. Piko na i odličnega večera Real je v 74. minuti postavil Karim Benzem s svojim tretjim golom na tekmi za 8-0. Beli balet je s tem izenačil najvišjo zmago v zgodovini Lige prvakov, potem ko je do sedanji rekord dosegel Liverpool, prav tako z Benitezom na klopi, ko je premagal Bešiktaš v sezoni 2007/08.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Daniele Orsato (Italija)
Real Madrid 8-0 Malmö
Benzema 12., 24., 74., Ronaldo 39., 47., 50., 59., Kovačić 70.

Real Madrid: Kiko Casilla, Nacho, Danilo, Alvaro Arbeloa, Pepe (od 53. Marcelo), Isco, Mateo Kovačić (od 76. Denis Čerišev), Casemiro, James Rodriguez (od 65. Jese), Karim Benzema, Cristiano Ronaldo.

Malmö: Johan Wiland, Kari Arnason, Felipe Carvalho, Yoshimar Yotún, Anton Tinnerholm, Erdal Rakip (od 77. Simon Kroon), Enoch Kofi Adu, Oscar Lewicki, Jo Inge Berget, Nikola Đurđić (od 46. Vladimir Rodić), Tobias Sana (od 64. Agon Mehmeti).