X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Uradno obvestilo

Real Madrid C. F. je danes prejela odločbo od disciplinske komisije FIFA, iz dne 23. julij 2015, ki kaznuje klub s prepovedjo podpisovanja novih igralcev v naslednjih dveh prestopnih rokih. Prav tako pa mora klub plačati kazen v višini 360.000 švicarskih frankov.

V skladu z odločbo je bil Real Madrid C. F. kaznovan zaradi:
1.- Igranja tujih igralcev, ki so bili mlajši od 18 let, ne da bi se jih ustrezno registriralo pri španski nogometni zvezi: Absolutno neresnična trditev. Vsi igralci, ki igrajo ali so igrali v mladinskih ekipah našega kluba so oz. so bili registrirani pri španski nogometni zvezi s predložitvijo obvestila pred vstopom v igro, kar je španska nogometna zveza poslala na naslov FIFA v dopisu iz dne 17. april 2015.

2.- Vključevanje tujih igralcev, mlajših od 18 let, in sicer za njihovo prvo registracijo v Španiji ali prek prestopov iz drugih tujih klubov, brez izpolnjevanja zakonskih zahtev: Enako neresnična trditrev. Real Madrid C. F. je vedno izpolnjene zahteve FIFA:

-V zvezi z igralci, ki so starejši od 12 let in mlajše od 18 let, se je vedno upoštevalo zahteve FIFA, da španska nogometna zveza (kot je to tudi storili) pridobi ustrezna dovoljenja s strani FIFA odbora za igralce.

-V zvezi z igralci, ki so mlajših od 12 let, je španska nogometna zveza (edini predstavnik FIFA v Španiji) podala obvestilo in o tem sporočila Real Madridu C. F. (email iz dne 10. marec 2014) o igralcih, ki ne potrebujejo posebnega procesa v okviru španskih mladoletnih igralcev, kar je bilo tudi potrjeno s strani FIFA na španski nogometni zvezi po faksu 17. april 2014.

3.- Nekomuniciranje s špansko nogometno zvezo glede igralcev, ki igrajo v mladinskih ekip, ker FIFA meni, da so te ekipe enakovredne akademiji: Tudi neresnična trditev. Čeprav združene mladinske ekipe Real Madrida C. F. sestavljajo akademije, ker niso samostojne pravne osebe, je Real Madrid C. F. vedno obvestili špansko nogometno zvezo o igralcih, ki so registrirani v teh ekipah. Kar se lahko tudi dokaže z dejstvom, da ima vsaka ekipa od njih ustrezno državno licenco, kot je navedeno v dokumentu, ki ga je potrdila zveza 8. aprila 2015.

Kot rezultat vse tega, se bo Real Madrid C. F. pritoži na to odločbo FIFA, saj jo smatramo kot absolutno neprimerno.