X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

J. A. Sánchez in J. L. Farré o kazni Fife

Generalni direktor Real Madrid José Ángel Sánchez in direktorja za pravne zadeve, Javier López Farré, sta se udeležila novinarske konference na Santiago Bernabéu v zvezi s kaznijo, ki jo je naložila FIFA Real Madridu. “Ta klub ima vrednote in kodeks etike, ki ga nismo nikoli prelomili,” je pojasnil generalni direktor.

Po objavi različnih mnenj v uradnem obvestilu kluba, je José Ángel Sánchez potrdili: “Ta klub ni nikoli sodeloval v prepričevanju družin mladoletnih igralcev. Niti zato, ker se s tem spremenijo okoliščine tujega igralca, ki za seboj zapustili svoje družine, niti ne zaradi nastalih okoliščin, ko z igralci pridejo tudi njihove družine. V nobenem od obeh primerov Real Madrid ni ravnala proti predpisom. Preprosto se to ni zgodilo.”

“Ta klub ima vrednote in kodeks etike in kljub dejstvu, da gredo zapisi nazaj v leto 2005, ljudje, ki so bili odgovorni v tem obdobju, niso nikoli prelomili tega kodeksa. To se preprosto ni zgodilo.”

“Po drugi strani pa so argumenti napačni. Tako nepravilni, da je absurdno, da je klub prejel kakšno sankcijo. Primer družine Zidane in primer Garayevega brata so vsem zelo dobro poznani. Poznamo okoliščine in razumemo, da ni prišlo do nepravilnosti. Lahko vam zagotovim, da je podobno pri ostalih primerih. Okoliščine pri ostalih družinah so enake, kljub temu da igralci niso tako poznani oziroma slavni.”

“Kot sem že povedal, klub je prepričan, da bo rešitev tega primera uspešna tudi na sedežu Fife. Argumenti, ki jih uporabljajo, nimajo nobenega smisla. Mi smo prepričani, da so naši argumenti pravilni in da bo pritožba uspela.”

Sledila so vprašanja novinarjev:

Nepravilni podpisi po besedah Fife
“Dokument vključuje 39 igralcev, vendar pa je v zvezi s podpisi igralcev bil klub kaznovan le za 8 igralcev, kot sem razumel.”

Rok za pritožbo
“Edini rok, ki je znano, je datum pritožbe. Obstaja rok treh dni za pritožbo in to bomo tudi storili, potem pa imamo sedem dni, da predstavimo svojo pritožbo. Skupaj je to deset dni. Po tem roku za pritožbe v skladu s pravili FIFA ne obstaja nobenega konkretnega roka in zato se bomo prilagodili na odločitev Fife. Vedno smo bili spoštljivi do mednarodne nogometne zveze (FIFA) v vsakem pomenu,” je zatrdil López Farré.

“Odločba je prišla na naslov kluba v četrtek zjutraj (14.1.2016, op. p.) in je bila nepričakovana, zato nas je presenetila. Niti za minuto nismo pričakovali, da se bo zgodilo kaj takega. To odraža o samozavesti v klubu okoli postopkov za registracijo igralcev ter ob spoštovanju pravil, ki so bila v veljavi v tistem trenutku.”

Opozorilo s strani Fife?
“FIFA nas ni opozorila. Odločba je bila sprejeta v juliju in o tem nismo bili opozorjeni. Zavedamo se, da so slabosti v argumentih odločbe, ki se zdijo čudne v smislu da nas bodo kaznovali na ta način ter za stvari, ki se niso zgodile. Smo zelo prepričani, da bomo uspešni v postopku pritožbe.”

Načrtovanje ekipe
“V tem trenutku razmišljamo samo o pritožbenem postopku. Sploh ne razmišljamo o drugih možnostih. Klub ima strokovnjake, ki skrbijo za načrtovanje ekipe in ti bodo naredili kar morajo storiti. Iz našega vidika ne bo nobenega drugega rezultata, če bo obveljala pravica v pritožbenem postopku in bo obveljal razum, da ne bo nobenih posledic za klub.”

Podpora španske nogometne zveze
“Nisem še govoril z njo. Ampak v tem procesu je bila španska nogometna zveza vseskozi na strani Real Madrida. Vedno so govorili resnico že od prvega dne naprej, da so igralci Real Madrida pravilno registrirani. Mislim, da so presenečeni, kot smo. Upam, da nam ne bo potrebno iti na mednarodno športno razsodišče (CAS), a če bomo to morali to storiti, bomo seveda storili tudi to.”

“Ne vemo, če bo španska nogometna zveza kaznovana. Oni so nam povedali le o kazni za klub. Ne vem o nobeni drugi kazni in ne morem ničesar reči. Vse je bilo pravilno obdelano in če so bili kaznovani, potem verjamem, da se bodo pritožili. In če niso bili, potem je to še dodaten dokaz, da je bilo vse pravilno obdelano.”

Resnost kazni
“Kazen je resna, brez dvoma. Sprejeta odločba je absurdna in vrsta kazni, ki smo jo prejeli je tako težko razumeti, da smo prepričani, da je velika verjetnost, da klub ne bo utrpel nobenih posledic. Borili se bomo, da obranimo podobo kluba. Nenazadnje gre za spoštovan klub z vrednotami. Klub je zavrnil veliko možnosti za podpis z veliko igralci, prav zaradi tega pravila.”

Primer Barcelone
“Ne bom komentirati primera Barcelone, ampak naš primer je popolnoma drugačen. Lahko mislim le, da je bila to napaka.

Naslednji poletni prestopni rok
“Ne razmišljamo o drugih možnostih in verjamemo, da bo pritožba kluba uspela. Na tem delamo že več kot eno leto. Zelo dobro poznamo primere, tisočkrat smo šli čez njih. Za nas je nerazumljivo, da so nas kaznovali in razumemo, da ne bi smeli utrpeti nobenih posledic. Pristojnoste organizacije delajo napake in tudi popravijo svoje odločitve. Pričakujemo, da se bo to tudi zgodilo.”

Posojeni igralci
“Govorili smo s špansko nogometno zvezo in pravila ne določajo ničesar. Razumemo, da se posojeni igralci lahko vrnejo v klub, ker so registrirani v klubu.”

“FIFA imajo orodja, da povpraša za informacije pri nogometnih zvezah. Prav tako lahko ogledajo tudi na spletnih straneh … Pripravili smo vse pogodbe s starši, registracije iz krajev kjer so živeli, ​​pogodbe za najem stanovanj, šole. V veliko primerih je šlo za mlade, ki so tukaj prebivali več kot tri leta.”

“Od osmih primerih, pri katerih so nam bile očitane nepravilne registracije, je samo en igralec, ki ga nismo registrirali, ker ni imel dokumentacije. Predvidevali smo, da to ni v skladu s predpisi, ker je bil mlajši od 12 let. Vrednote kluba so večje kot predpisi. Še en kaznovan mladoletnik je prejel dovoljenje s strani odbora igralcev. In še enega smo prijavili na komisijo in je bilo zavrnjeno njegovo dovoljenje. Tukaj je bil samo do razsodbe.”

Je to poskus odvračanja pozornost od težav pri FIFA?
“Ne vem, ni vredno, da sam to ocenjujem. Kar lahko storimo je to, da poskusimo razumeti to kazen, gremo po poti pritožbe, ki jo bomo opravili samozavestno, da se bo vse to rešilo.”

Florentino Pérez
“Govoril sem z njim, je v redu, prav tako presenečen kot vsi mi ostali. Poznali smo zadevo in smo bili mirni glede tega. Bil je presenečen in upamo, da bodo možnosti pritožbe na sodišče uspešne in to je nekaj kar lahko rešimo brez kazni.”

Sinovi Zidana
“Ne morem razkriti imena osmih primerov, ker gre to za osebne podatke. Zaprosili smo za dovoljenja za Zidanove sinove. Dva sinova Zidana sta bila vključena v kazen, ker naj bi pri obravnavi nastala napaka. Če pogledamo v pravilnik, je mogoče kupiti igralce in jih nato posoditi.”

Po končani novinarski konferenci je bilo novinarjem predstavljenih več različnih dokumentov kot dokaz, da so igralci pravilno prestopili v klub.