X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Benzema zadel na svoji 300. tekmi za Real Madrid

Karim Benzema je odigral svojo 300. tekmo za Real Madrid. Napadalec, ki je začel tekmo proti Sportingu na Santiago Bernabeu v prvi postavi in pri tem dosegel tudi 2 gola, igra svojo sedmo sezono v ekipi, pri čemer je zbral 215 zmag in dosegel 153 golov. Ob koncu tekme je dejal: “Zelo sem ponosen, da sem dosegel ta mejnik in se želim samo zahvaliti predsedniku, moji družini, navijačem Real Madrida in mojim soigralcem.”

“Real Madrid je na pravi poti in moramo vztrajati v tej smeri. Zidane ve vse o nogometu in mi stojimo za njim. Dosegel sem  odličen gol, ampak pomembno je, da smo osvojili tri točke ter da smo se vsi skupaj branili in napadali. Dobro mi gre. Prejel sem le udarec. Je malo boleče, vendar ni nič resnejšega.”

Slovesnost s predsednikom
Florentino Pérez je želel obeležiti Benzemajevo 300. tekmo in zato je po koncu tekme Francozu predal spominski dres z njegovim imenom in številko 300 na hrbtu.

Naslovi napadalca belega baleta
Vse od njegovega debija v dresu Real Madrida v sezoni 2009/10, je Karim Benzema osvojila 1 naslov Lige prvakov, 1 naslov svetovnega klubskega prvaka, 1 naslove evropskega superpokala, 1 naslova La Liga, 2 naslova Copa del Rey in 1 naslov španskega superpokala. Njegovih 300 tekme je porazdeljenih v šestih tekmovanjih: La Liga (203 tekme), Liga prvakov (58 tekem), Copa del Rey (30 tekem), španski superpokal (6 tekem), svetovno klubsko prvenstvo (2 tekmi) in evropski superpokal (1 tekma). Sezoni v katerih je do sedaj odigral največ tekem pa sta bili sezoni 2013/14 in 2011/12, ko je odigral 52 tekem. V tej sezoni je do sedaj Benzema igral na 19. tekmah, pri tem pa je Real zabeležil 14 zmaga, Francoz pa je skupaj dosegel 20 golov.