X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Betis 1-1 Real Madrid

Real Madrid je v 21. krogu La Lige ostali brez zmage na gostovanju v Sevilli pri Betisu (1-1). Za kraljevi klub je zadel le Karim Benzema, kljub temu da je Real napadal vse do konca in si je zaslužil več kot le remi.

Domači nogometaši Betisa so silovito pritisnili že od samega začetka. To se jim je kaj kmalu obrestovalo, saj so v sedmi minuti zatresli mrežo belega baleta. S fantastičnim volejem je Keylorja Navasa premagal Alvaro Cejudo. Temu je strel z ramo lepo pripravil Fabian Ruiz. Kostaričanu v vratih Real Madrida ni pomagala niti parada, potem ko je Cejudo z desnico pometel pajčevino njegovih vrat. Real je po prejetem zadetku skušal pritisniti, a od začetka le stežka prihajal pred vrata nekdanjega soigralca Antonia Adana. Prvo resnejšo priložnost za goste je v 32. minuti imel Cristiano Ronaldo, a je z levico znotraj kazenskega prostora po podaji Karima Benzemaja slabo sprožil. V 35. minuti je sodnik Munuera spregledal več kot očiten prekršek nad Benzemajem v domačem kazenskem prostoru, potem ko je Petros pohodil Benzemaja, ravno, ko je ta želel sprožiti strel proti golu Adana. Beli balet je do konca polčasa, ki se je končal z vodstvom domačega Betisa (1-0) vseskozi pritiskal na vrata Betisa.

Do prve zares lepe priložnosti v drugem polčasu je prišel Kolumbijec James Rodriguez v deseti minuti nadaljevanja. Po podaji s kota je sprožil z levico, a je bil Adan na mestu. Real je stopnjeval pritisk na vrata Betisa in prišel do izenačenja v 71. minuti – znova je zabil najučinkovitejši nogometaš belega baleta Benzema. James Rodriguez si je s Tonijem Kroosom izmenjal dvojno podajo, nato pa pred vrati na kratko podal Francozu, ki mu ni bilo težko zadeti. Adan je nekdanjemu moštvu znova predstavil svoje kvalitete v 78. minuti, ko je z lepo parado še enkrat več ubranil močen in natančen strel Jamesa. Pol minute kasneje je pokazal še svoje reflekse, ko se je z neposredne bližine spretno znašel Benzema, a je Adan spet imel roko na pravem mestu. Real je pritiskal za vse tri točke in puščal veliko prostora za protinapade, Castro bi v prvi minuti sodnikovega podaljška s pravo bombo kmalu prišel do zmagovitega zadetka Betisa, a je bil ob strelu z velike razdalje nekoliko nenatančen. Real do novih priložnosti za zadetek ni prišel, tako da je na semaforju na koncu pisalo 1-1.

Stadion: Benito Villamarín (Sevilla)
Sodnik: Juan Martinez Munuera
Betis 1-1 Real Madrid
Cejudo 7.; Benzema 71.

Betis: Adan, Molinero, Pezzella, Bruno, Vargas, N’Diaye, Petros, Cejudo (76./Portillo), Fabian (52./Ceballos), Kadir (58./Joaquin), Castro.

Real Madrid: Navas, Danilo (64./Carvajal), Varane, Pepe, Marcelo, Isco, Kroos, Modrić, Rodriguez (80./Jese), Benzema, Ronaldo.