X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Benzema med 10. najboljšimi strelci Real Madrida

Karim Benzema še naprej utrjuje svoje mesto med najboljšimi strelci v zgodovini Real Madrida. S svojim prvim golom ob zmagi nad Espanyolom, si je Francoz prislužil mesto med 10. najboljšimi strelci belega baleta vseh časov. Francoski napadalec je do sedaj dosegel 155 golov in je tako izenačen z Amancijem na desetem mestu, ki mu je ob tem tudi čestital za ta podvig: “Kar je do sedaj naredil Benzema si zasluži pohvale in res sem vesel za njega. Ne bo dolgo potreboval, da me bo prehitel.”

Naslednji izziv Benzema je 171 golov, ki jih je dosegel Butragueño. Emilio tako zaseda deveto mesto na večni lestvici najboljših strelcev, kjer na vrhu kraljuje Cristiano Ronaldo. Vse odkar se je Benzema pridružil Real Madridu poleti leta 2009, se je vpisal med strelce v petih različnih tekmovanjih. Tako je dosegel 105 golov v La Ligi, 34 v Ligi prvakov, 14 v Copa del Rey, enega na svetovnem klubskem prvenstvu in še enega v španskem superpokalu.

V tej sezoni je strelski učinek Benzemaja naravnost izjemen. Do sedaj je dosegel 22 golov na 21 tekmah, zaradi česar je eden najboljših strelcev v Evropi. Pri tem je 18 golov dosegel v La Ligi in še 4 v Ligi prvakov. Začetek leta 2016 je še posebej odličen za njega, potem ko je dosegel gol na prav vseh petih tekmah, ki so jih beli igrali v tem koledarskem letu.