X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Granada 1-2 Real Madrid

V 23. krogu španske Primere Division sta se na Los Carmenesu udarila domača Granada in Real Madrid. Z golom v zaključku tekme je zmago z 2-1 priigral Luka Modrić, ki je tako poskrbel, da ostaja Real pod vodstvom Zidana še vedno nepremagano (4 zmage in 1 remi).

Prvo nevarno priložnost so si na srečanju priigral Real Madrida, vendar pa je bil v 9. minuti Karim Benzema premalo natančen, da bi popeljal kraljevi klub v vodstvo. Kazen za goste bi lahko sledila že v naslednjem napadu. Po slabem izbijanju Keylorja Navasa je žogo v mrežo pospravil Adalberto Penaranda, a so sodniki gol upravičeno razveljavili, saj je bil v trenutku sprejema žoge v prepovedanem položaju. Tekma je bila v tem obdobju zelo živahna in obe moštvi sta si še naprej pripravljali lepi priložnosti. V 13. minuti je Cristiano Ronaldo po odlični podaji Jamesa Rodrigueza malce preslabo zadel žogo, da bi ogrozil domačega vratarja Andresa Fernandeza. Le minuto pozneje se je po odlični podaji Luke Modrića v odličnem položaju znova znašel Ronaldo, a z levico za las meril mimo daljše vratnice gola Granade. V 30. minuti je Real le povedel. Po odlični podaji Danija Carvajala je s svojim 19. golom v sezoni goste popeljal v vodstvo Karim Benzema. Gostujoča obramba je bila povsem izigrana in Francozu iz neposredne bližine ni bilo težko premagati Fernandeza. Prejeti zadetek je Granadi povsem spodrezal krila, na drugi strani pa so se varovanci Zinedina Zidana nekoliko sprostili in kontrolirali potek tekme. Polčas se je tako končal z minimalnim vodstvom Real Madrida.

Drugi polčas so bolje začeli domači in že v uvodni minuti prek Successa in Davida Barrala nevarno zapretili pred vrati Navasa. Sledil je odgovor Reala, potem ko je z razdalje silovito sprožil Modrič, a se je tudi Fernandez z izjemno parado izkazal. V 54. minuti bi lahko Benzema zadel še drugič na srečanju, a je njegov močan strel iz bližine končal zgolj v stranski mreži. Še lepšo priložnost je Francoz zapravil zgolj minuto pozneje. Po fantastični podaji Modrića se je sam znašel iz oči v oči s Fernandezom, a se je domači vratar odlično postavil in preprečil še višje vodstvo Reala. Te zapravljene priložnosti so se Realu maščevale v 60. minuti, ko je znova obveljalo nepisano nogometno pravilo: “Kdor ne da gola, ga dobi.” Po napaki Modrića na sredini igrišča je do žoge prišel Rochina, ki je s podajo v prostor zaposlil El Arabija, ki pa mu ni bilo težko premagati Navasa. Zidane je na izenačujoči gol takoj odreagiral in v igro namesto Jamesa poslal Jeseja Rodrigueza. V 71. minuti je Granada celo povedla, toda še drugič na tekmi je Granadi sodnik upravičeno razveljavil gol zaradi prepovedanega položaja. Real je v zadnjih desetih minutah vse moči usmeril v napad in to je je Realu obrestovalo v 85. minuti. S pravim evrogolom jih je v vodstvo z 2-1 popeljal Modrić, ki se je tako oddolžil za napako, ki je posledično vodila v izenačujoči gol Granade. Hrvatov gol je bil prava paša za oči, saj je s približno 18-ih metrov zadel v desni zgornji kot gola Fernandeza. Do konca se rezultat ni več spremenil in kraljevi klub se je veselil pomembne zmage na gostovanju pri Granadi. To je bila obenem tudi prva zmaga na gostujoči tekmi za Real, od kar je trener Zinedine Zidane.

Stadion: Los Carmenes, Granada
Sodnik: Jesus Gil Manzano
Granada 1-2 Real Madrid
El Arabi 60.; Benzema 30., Modrić 85.

Granada: Fernandez, Lopes, Lomban, Costa, Foulquier, Perez, Rico (76./Krhin), Success, Rochina, Penaranda (80./Doucoure), Barral (58./El Arabi).

Real Madrid: Navas, Carvajal (86./Nacho), Varane, Ramos, Marcelo, Modrić, Kroos, Isco (78./Kovačić), Rodriguez (61./Jese), Benzema, Ronaldo.