X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 4-2 Athletic Bilbao

Real Madrid je pod Zinedinom Zidanom zmagal še vse svoje domače tekme, tokrat so beli premagali Athletic Bilbao (4-2). To je bila osma zaporedna zmaga Reala na Bernabéuu. Dva gola je tokrat dosegel Cristiano Ronaldo, po enkrat pa sta bila natančna še James Rodriguez in Toni Kroos.

Zinedine Zidane je držal obljubo in namesto Isca začel z Mateom Kovačićem, prav tako je ponovno v prvi postavi začel tudi Jamesa Rodrigueza. Real je hitro razveselil svoje navijače na tribunah stadiona Santiaga Bernabeua, potem ko je Cristiano Ronaldo zadel v tretji minuti. Akcijo je začel Benzema, ki si je na prsih zaustavil žogo ter jo nato podal do portugalskega napadalca, ki je nato po prodoru v kazenski prostor gostov in lepem preigravanju pripravil strel z desnico, žoga pa je zletela pod stičišče vratnice in prečke za vodstvo 1-0. Beli bi lahko povedli že z 2-0 nekaj minut kasneje, vendar pa je strel Kovačića po odbijanju žoge v kazenskem prostoru obranil Iraizoz. Vodstvo Reala je trajalo le sedem minut, ko si je veliko napako privoščil Raphaël Varane, ki je želel globinsko žogo podati vratarju Keylorju Navasu, a je s tem presenetil Kostaričana in Erasu ni bilo težko zatresti mrežo. Tekma je postala zelo odprt, kjer je imel najprej priložnost Real preko Danila, vendar pa je gostujoči vratar obranil strel Realovega branilca z glavo. Svoje priložnosti je imel tudi Athletic preko Aduriza, kjer je njegov strel najprej obranil Navas, v eno od naslednjih akcij pa mu je gol preprečila prečka. Sledil je odgovor v obliki izvrstnega strela z levico Jamesa Rodrigueza, ki je z okoli 18 metrov zadel točno ob vratnico. Kljub temu pa se je do odmora rezultat še enkrat spremenil in sicer je tik pred polčasom po podaji Ronalda zadel še Toni Kroos, ki je imel čas za obrat v kazenskem prostoru in strel proti Iraizozu, ki ga je prevaral odboj od enega od soigralcev. Beli so tako odšli na odmor z vodstvom 3-1.

Drugi polčas je postregel z veliko manj razburjenji pred obema goloma. Cristiano Ronaldo je po prostem strelu, ki ga je poslal v živi zid, zagrozil Iraizozu s poskusom po tleh, a je bil baskovski čuvaj mreže na mestu in je žogo odbil v vratnico. Z desnico je po lepi akciji rojaka Luke Modrića prek vrat meril tudi Kovačić in Real je čakal na odločilni četrti zadetek. Ta je prišel po izključitvi Varana, ki je po domnevni igri s komolcem v skoku dobil kar dva rumena kartona in moral z igrišča, tudi z igralcem manj pa je belemu baletu uspelo pritisniti piko na i. Ronaldo si je ustavil podajo z drugega krila in se sprehodil mimo svojega čuvaja za 4-1, a to ni bil končni rezultat. Z glavo je v eni zadnjih akcij Navasa matiral še Elustondo, Real pa se je razveselil nadaljevanja pozitivnega niza s trenerjem Zidanom.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Álvarez Izquierdo
Real Madrid 4-2 Athletic Bilbao
Ronaldo 3., 87., Rodriguez 38., Kroos 45.; Eraso 10., Elustondo 90.
RK: Varane 83./Real Madrid