X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Luka Dončič najmlajši zmagovalec pokala v zgodovini

Real Madrid je na nedeljski finalni tekmi španskega pokala znova pisal knjigo zgodovine. Kraljevi klub je še tretjič zapored dvignil kraljevi pokal z zmago nad Herbalife Gran Canario (85-81), nekaj edinstvenega pa je v vrstah belega baleta uspelo tudi Luki Dončiču. Dončič je postal najmlajši zmagovalec Copa del Rey v zgodovini. To mu je uspelo pri vsega 16. letih in 11 mesecih starosti, le en teden dni pred njegovim 17. rojstnim dnem (28. februarja). Dončić je v letošnji sezoni že postavil starostni rekord po točkah in valorizaciji (PIR) v španski ligi Endesa, z osvojitvijo pokala pa je s prestola izrinil Rickyja Rubia, ki je pokalni prvak postal s 17 leti in tremi meseci (2008). Dončić je na nedeljski tekmi s Herbalife Gran Canario v La Coruñi odigral slabih sedem minut, v tem času je v statistiko vpisal tri skoke.

“Zelo sem ponosen, da sem osvojil pokal. Opravili smo neverjetno delo in menim, da smo si to zaslužili. Zame, ki sem še pred tremi leti igral ‘Minicopo’, je nekaj neverjetnega, da sem lahko osvojil ta naslov. Zelo smo zadovoljni.”