X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Zidane

Zinedine Zidane je spregovoril z novinarji na Santiago Bernabéuu, da bi analiziral derbi proti Atléticu: “Moramo postoriti še kar nekaj svari v tem letu. Pred nami so še tekme Lige prvakov in La Lige. Moramo nadaljevati s svojim delom. To so težki časi, zato je potrebno, da smo strokovni in da razmišljamo o naslednji tekmi. Real Madrid se nikoli ne bo predal, niti ne jaz in niti ne igralci. Lahko nas kritizirate, ampak bom iskali rešitev in bomo storili kar moramo, da zmagamo v sredo.”

“Pred Ligo prvakov imamo še tekmo v sredo in se moramo pripraviti na to igro, da bi igral na naš najvišji ravni in zmagali. Naše naloge in cilji so povezani z našo naslednjo tekmo. Danes smo dobili težek udarec, doma izgubiti proti Atléticu je težko.”

Padec ekipe
“Ne vem, če je to posledica odnosa. Verjetno je to nogomet. Nisem zadovoljen z igro in ne morem biti zadovoljen s porazom, s tem kar se je zgodilo in s tekmo, ki smo jo imeli. Zame in za ekipo je sedaj pomembno, da razmišljamo o naslednji tekmi. Preden me vprašal, če je za nas La Liga pozabljena, je vedno težko in bom rekel, kar sem rekel že včeraj, če izgubiš več točk, je zato težje. Ne bomo pozabili na sezono, saj imamo še izzive.”

Način poraza
“Imam popolno zaupanje v igralce. Vedno bom stal za igralci in oni bodo stali za mano. Naslednje leto bomo morda morali nekaj spremeniti. Bo prišlo do sprememb. Lahko da bo prišlo tudi do spremembe trenerja. Sedaj moramo nadaljevati, nismo še povsem odpisani. Nisem pričakoval takšne tekme, kot smo jo imeli.”

Spremembe na naslednjih nekaj tekmah
“Ne bom noro spreminjal vse. Ko zmagujemo ne pustim, da mi to stopi v glavo in ko izgubimo, prav tako ne bom norel. Pripravil se bom za naslednjo tekmo in na igrišče poslal najboljšo enajsterico.”

“Jaz sem odgovoren. Moram iskati rešitve, da se to ne bi spet zgodi. To je moj prvi poraz doma in tega nisem pričakoval. Vedel sem, da bo težko igrati. Ko imaš priložnosti, jih moraš tudi izkoristiti.”

Benzema
“Vzel sem ga z igrišča, ker je čutil bolečino in ne moremo tvegati. Če smo ga zamenjali, je to zato, ker je imel težave.”

Telesna pripravljenost
“Problem ni samo telesna pripravljenost. Tri tedne smo delili vse. Danes je bila tekmo bolj mentalna. Oni so igrali v sredo, zato niso imeli veliko časa za okrevanje in poglejte kakšno tekmo so imeli. Nam je manjkalo vse po malem. Nismo igrali tekme kot smo se na njo pripravljali. Ne smeš jim prepustiti igre, ampak njim je to uspelo storiti in so igrali udobno.”

Mayoral
“Poslal sem ga v igro, ker je moral iz igre Karim in zato sem moral v igro poslati “devetico”. Dela dobro in to je bila njegova priložnost. Rad bi videl, da bi zadel, vendar pa mu ni uspelo. Zadovoljen sem z njegovim delom, kaže svoj značaj. Z Lucasom sem iskal več globine v igri in s Jesejem več hitrosti.”

Sporočilo igralcem
“Povedal sem jim, da moramo nadaljevati. Nismo srečni, vendar pa se ne smemo predati. Vedno bom govoril isto stvar. Sem jasen v svojih idejah. Na tekmi kot je bila ta, bi morali narediti več. Morali bi več teči, … Če ne narediš več proti ekipi, ki je na drugem mestu na lestvici, je to tisto kar se zgodi.”