X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 0-1 Atletico Madrid

Nogometaši Real Madrida so na domačem Santiagu Bernabeuu doživeli prvi poraz pod vodstvom trenerja Zinedina Zidana, potem ko so beli v 26. krogu španske Primere Division gostili mestnega tekmeca Atletico Madrid. Strelec edinega zadetka na tekmi je bil Griezmann, čeprav so beli poskušali spreobrniti potek tekme vse do konca, a niso imeli sreče pred golom.

Tekma se je začela intenzivno in obe moštvi sta se borili za vsako žogo. Prvi je na madridskem mestnem derbiju nevarneje zapretil Raphaël Varane po podaji Tonija Kroosa, toda žoga je po strelu Francoza z glavo zletela za meter ali dva mimo vrat Jana Oblaka. Petnajst minut kasneje je sledil prosti strel Cristiana Ronalda, Portugalec je od daleč sicer močno sprožil, vendar pa je žoga letela preveč po sredini vrat in Oblaku je žogo uspel odbiti. Po odbiti žogi pa je do strela prišel tudi Benzema, ki je z diagonalnim strelom za dober meter zgrešil desno vratarjevo vratnico. Atletico je odgovoril in preko Griezmanna prvič nevarneje ogrozil Navas, a je njegov strel Kostaričan uspel odbiti v kot. Sledil je še poskus Kokeja, ki je z nenadnim strelom presenetil Navasa, a je ta strel uspel odbiti v kot in prvi polčas se je končal z začetnim rezultatom 0-0.

Na začetku drugega polčasa je pri Realu v igro namesto poškodovanega Benzemaja vstopil mladi napadalec Borja Mayoral. Tudi v drugem polčasu je imel prvo lepo priložnost za zadetek Real, potem ko je Ronaldo v tretji minuti nadaljevanja meril z desnico z leve strani mimo vrat Oblaka. V 53. minuti je Griezmann kaznoval neučinkovitost Ronalda in po lepi akciji s kakšnih desetih metrov neubranljivo pospravil žogo ob prvi vratnici za hrbet Navasa. Čas je bil za preobrat in Zidane je v igro namesto Jamesa v 57. minuti poslal Lucása Vázqueza. V 68. minuti je bil blizu izenačenja Cristiano Ronaldo, ki je po podaji Daniela Carvajala ostal sam v kazenskem prostoru, a z glavo meril preveč po sredini vrat in Oblak je bil znova na mestu. V 71. minuti tekme je do strela z levico po iznajdljivi podaji Jeseja prišel Borja Mayoral, a je Oblak strel Realovega rezervista uspelo ubraniti. Domači so vse bolj stiskali goste okoli vrat Oblaka in v 75. minuti so navijači na Santiago Bernabeuu zahtevali enajstmetrovko, potem ko je v kazenskem prostoru Gabi podrl Danila, ki je želel priti do globinske podaje, a glavni sodnik Clos Gomez ni pokazal na strel z bele točke. Real je še naprej poskušal in v 84. minuti je imel novo priložnost za zadetek, potem ko je predložek Carvajala našel glavo Ronalda, vendar pa je žoga še enkrat več končala v rokah Oblaka. Danilo je imel še zadnjo priložnost v 87. minuti, vendar pa je bil njegov strel nenatančen.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Carlos Clos Gomez
Real Madrid 0-1 Atletico Madrid
Griezmann 53.

Real Madrid: Navas, Varane, Ramos, Carvajal, Danilo, Kroos, James (57./Vazquez), Modrić, Isco (70./Jese), Ronaldo, Benzema (46./Borja Mayoral).

Atletico Madrid: Oblak, Godin, Luis, Juanfran, Gimenez, Koke, Augusto (77./Kranevitter), Gabi, Saul, Griezmann, Torres (81./Correa).