X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Levante 1-3 Real Madrid

Goli Cristiana Ronalda, Marina v lastno mrežo in Isca so prinesli Real Madridu zmago proti Levanteju.

Zinedine Zidane je imel kar nekaj težav s sestavo začetne enajsterice, v kateri je tekmo začel tudi mladi Borja Mayoral. Poleg mladega napadalca pa so od prve minute zaigrali tudi Lucas Vazquez, Nacho in Pepe, ki se je vrnil po daljši odsotnosti zaradi poškodbe. V prvih minutah so bili domači nevarnejši in imeli tudi priložnost za vodstvo, vendar pa je nevaren strel Rossija obranil nekdanji vratar Levanteja Keylorja Navasa. Cristiano Ronaldo je v 17. minuti slabo poskusil z razdalje. Ob izteku 26. minute se je Cristiano Ronaldo znašel v odlični priložnosti za gol po podaji Jamesa Rodrigueza iz kota, toda s strelom z glavo na drugi vratnici mu ni uspelo kaznovati zgrešenega izleta domačega vratarja. V živahnem prvem polčasu je imel Levante vsaj še eno zrelo polpriložnost za zadetek, medtem ko je pri Realu pretil predvsem Cristiano Ronaldo. Portugalčev volej je domači vratar Mariño še uspel ustaviti v 32. minuti, že v naslednjem napadu pa je v kazenskem prostoru Levanteja padel Vazquez in sodnik je upravičeno pokazal na strel z bele točke. Zanesljivi izvajalec je bil Ronaldo, ki je s strelom po tleh zadel v vratarjevo desno. Štiri minute pozneje je po strelu 18-letnega Borje Mayorala z roba kazenskega prostora žogo po odboju od vratnice v lastno mrežo spravil kar vratar Levanteja Diego Marino in Real je pred odmorom vodil že z 0-2. Že minuto kasneje so domači znižali rezultat, potem ko je Deyverson zadel z bližine po podaji podaji Rossija.

V drugem polčasu je bil podjetnejši Real in James je v 52. minuti sicer močno meril, a za las mimo vrat. Real je imel v nadaljevanju še nekaj zrelih situacij, a je večkrat zmanjkala zadnja podaja. Blizu gola je bil tudi Cristiano Ronaldo v 66. minuti po lepi žogi Jamesa, ko je Portugalec poskusil s strelom s prve z levico, a je zadel le desno vratnico domačega vratarja, odbita žoga pa se je odbila na drugo stran v gol avt. 15. minut pred koncem rednega dela tekme je Cristiano z zavitim strelom z roba kazenskega prostora le za las zgrešil cilj. Levante je ostajal živ in Ruben Garcia bi lahko v 82. minuti z izvrstnim strelom celo zadel za točko, a je njegov poskus z levico izjemno ustavil Navas. Tekmo je z lepim zadetkom po podaji Ronalda le uspel odločiti rezervist Isco, ki je žogo Portugalca znotraj kazenskega prostora neubranljivo preusmeril ob daljšo vratnico.

Stadion: Ciudad de Valencia (Valencia)
Sodnik: Burgos Bengoetxea
Levante 1-3 Real Madrid
Deyverson 39.; Ronaldo 34./11-m, Marino 38./ag, Isco 92.