X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 7-1 Celta Vigo

Real Madrid je v 28. krogu španske La lige na krilih Cristiana Ronalda, ki je zabil štiri gole, visoko premagal Celto iz Viga (7-1). Poleg njega sta za bele zadela še Pepe, Isco in Bale.

Real je na domačem Santiagu Bernabeuu začel bolj odločno, a po zaslugi mladega, 20-letnega vratarja Rubena Blanca je Celta dolgo časa držala neodločen izid. Kljub temu pa so imeli gostje prvo pravo priložnost za zadetek. V 14. minuti je Iago Aspas s strelom z glavo najprej zatresel vratnico, nato pa mu je po odbiti žogi veselje iz neposredne bližine z obrambo preprečil še Keylor Navas. Pet minut kasneje je z razdalje z desne strani z levico sprožil Cristiano Ronaldo, a je Blanco njegov strel uspel ubraniti. Beli so v prvem polčasu večkrat oblegali vrata nasprotnika, uspešni pa so bili šele v 41. minuti, ko je v polno z glavo po Iscovem predložku iz kota zadel Pepe in Real je odšel na odmor s prednostjo 1-0.

Real je drugi polčas začel še bolj odločno in v 50. minuti tekme je Cristiano Ronaldo z velike razdalje s silovitim strelom povišal na 2-0. Rubena Blanca je moral vnovič po žogo v svojo mrežo v 58. minuti, ko ga je znova premagal Ronaldo, tokrat s krasno izvedenim prostim strelom z leve strani (3-0). Takoj zatem je bil najboljši strelec Reala na pragu hat-tricka, a mu je dosežek preprečil okvir gola. Zato pa je bil na drugi strani uspešnejši Aspas, ki je v 63. minuti po bliskovitem protinapadu rutinirano z lobom ukanil nemočnega Navasa. Napadi Reala so se kljub vsemu nadaljevali in tri minuti pozneje je po lepo izvedeni akciji iz bližine prazno mrežo znova zadel Ronaldo. V 76. minuti se je Portugalec med strelce, po podaji Jeseja iz kota, vpisal še četrtič. Ni minilo dolgo, ko se je na semaforju izpisal že rezultat 6:1. Po samostojni akciji se je po kazenskem prostoru sprehodil Jese in hladnokrvno zaključil. Goleada se je zaključila v 80. minuti, ko je z diagonalnim strelom z roba kazenskega prostora malo mrežico zatresel povratnik po poškodbi Gareth Bale.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Jesus Gil Manzano
Real Madrid 7-1 Celta Vigo
Pepe 41., Ronaldo 50., 58., 65., 76., Jese 78., Bale 80.; Aspas 62.

Real Madrid: Navas, Carvajal (77./Marcelo), Pepe, Ramos, Danilo, Kovačić, Casemiro, Isco (65./Bale), Vazquez, Mayoral (70./Jese), Ronaldo.

Celta Vigo: Ruben, Jonny Castro, Hugo Mallo, Sergi Gomez, Planas, Wass (77./Beauvue), Diaz, Orellana, Hernandez (35./Radoja), Nolito, Iago Aspas (67./Guidetti).