X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 2-0 Roma

Real Madrid je po golu Cristiana Ronalda in Jamesa Rodrigueza v drugem polčasu, tudi na povratni tekmi z 2-0 odpravil italijansko Romo ter se tako uvrstil v četrtfinale Lige prvakov.

Zinedine Zidane je tokrat v prvo postavo postavil Casemira, Danila, Tonija Kroosa in Jamesa Rodrigueza, po poškodbi pa je prvo tekmo začel tudi Gareth Bale. Real je srečanje odprl v ležernem tempu, z jasno namero predvsem s čim manj potrošene energije ubraniti prednost s prve tekme v Rimu. Najlepša priložnost uvodnih desetih minut se je ponudila Marcelu, Bale je v osmi minuti vrnil žogo v sredino Brazilcu, ki pa je precej s strani streljal mimo gola. Od daleč je nato poskusil še Kroos, toda Wojciech Szczesny ni imel večjih težav. V 14. minuti se je po protinapadu in podaji Mohameda Salaha z desne strani sam pred vratarjem Keylorjem Navasom znašel Edin Džeko, toda z levico streljal mimo vrat. Szczesny je moral biti na mestu v 21. minuti, ko je močno z razdalje meril Luka Modrić. V 28. minuti je Salah pobegnil Realovi obrambi na desne strani in sam prišel pred čuvaja Realovega gola, ki se je znova odlično postavil in Egipčan je zatresel le zunanji del mreže. Po dobre pol ure igre je nevarno z roba kazenskega prostora čez prečko meril tudi Bale. V naslednjem napadu je Ronaldo popeljal žogo v kazenski prostor in močno udaril po tleh, toda nekdanji vratar Rome se je spet izkazal. Tako kot tri minute kasneje, ko je Modrić izjemno preigraval na svoji polovici in Ronaldo je lahko prvič prodrl pred Szczesnyja, ki pa je pravočasno zaprl kot Portugalcu. Proti vratom Rome je v nadaljevanje poletel še strel Marcela, ki pa je zgrešil okvir vrat. Ronaldo je po dolgem preigravanju v 40. minuti uspel zaposliti Casemira, čigar strel pa prav tako ni preveč ogrozil Szczesnyja. Navas je moral posredovati v 43. minuti, ko je do strela znotraj kazenskega prostora prišel Salah, toda njegov poskus po tleh je bil prešibek. Real je dobro nadzoroval potek srečanja in ekipi sta odšli na odmor brez doseženih golov.

Zukanović je moral v 48. minuti znova posredovati pred Ronaldom, ki ga je z levega boka iskal Pepe. V 50. minuti je Ronaldo s krasno podajo zaposlil Marcela, ta je vrnil žogo Portugalcu, ki je streljal, obramba Rome je izbila žogo, nato pa je moral Szczesny ustaviti volej Jamesa. V 51. minuti je imela svojo priložnost tudi Roma, potem ko je Salah potegnil v protinapad, preigral Ramosa in srečno zaposlil Džeka, ki je vrnil žogo Egipčanu, ki je spet zgrešil okvir gola. Ronaldo je v 53. minuti z razdalje spet ogrel dlani Szczesnyja. Nič drugače ni bilo tri minute kasneje na drugi strani igrišča, kjer je Florenzi preigral Ramosa in udaril na drugo vratnico, a je Navas izvrstno posredoval. Real je odgovoril prek Modrića, po strelu z roba kazenskega prostora pa je žoga, ki se je tudi odbila od Zukanovića, zletela mimo desne vratnice Szczesnyja. Zidane je v 61. minuti opravil prvo menjavo, še ne povsem pripravljenega Balaa je zamenjal z Lucasom Vazquezom. Menjava se je nemudoma obrestovala belemu baletu, potem ko je Lucas preigral Digneja na boku in poslal ostro žogo v sredino, kjer jo je s strelom pod prečko pričakal Ronaldo. Piko na i je postavil James v 68. minuti po podaji Ronalda, ko je Kolumbijec matiral Szczesnyja z močnim strelom po tleh z leve. Portugalec v dresu Reala je imel na nogi že v naslednjem napadu drugi gol večera, toda po izmenjavi podaj z Vazquezom je z levico streljal mimo daljše vratnice. Zidane je v nadaljevanju iz igre potegnil še Modrića in kasneje tudi Casemira, ki sta ju zamenjala Jese in Mateo Kovačić. Real je bil do konca tekme še nekajkrat blizu, Florenzi je v 85. minuti v zadnjem hipu pred vrati izbil pred Ronaldom. Jese je izjemno potegnil v protinapad štiri minute pred iztekom rednega dela, toda podaja v sredino enega izmed soigralcev je bila na koncu preslaba. Navas je za konec pripravil še eno posredovanje, sicer precej srečno, ko je po strelu Diega Perottija žogo z golove črte izbil s pomočjo vratnice. Toda prvo napredovanje Reala na račun italijanskega nasprotnika v evropskih tekmovanjih po skoraj 30 letih tudi po zaslugi zapravljivosti gostov nikoli ni bilo zares ogroženo.

Stadion: Santiago Beranbeu (Madrid)
Sodnik: Szymon Marciniak (Poljska)
Real Madrid 2-0 Roma
Ronaldo 64., Rodriguez 68.

Real Madrid: Navas, Danilo, Pepe, Ramos, Marcelo, Casemiro (84./Kovačić), Modrić (76./Jese), Kroos, Rodriguez, Ronaldo, Bale (61./Vazquez).

Roma: Szczesny, Florenzi, Manolas, Zukanović, Digne, Keita (86./Maicon), Pjanić (46./Vainqueur), Perotti, Salah, El Shaarawy (74./Totti), Džeko.