X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Las Palmas 1-2 Real Madrid

Real Madrid je kljub odsotnosti nekaj članov prve postave, ki jim je trener Zinedine Zidane namenil počitek, na koncu na gostovanju le premagal domačo ekipo Las Palmasa.

Zinedina Zidana se je tokrat odločil, da odpočije Tonija Kroosa, Danila in Jamesa Rodrigueza. Priložnost je na položaju levega bočnega branilca dočakal Alvaro Arbeloa, medtem ko je začetek zaigral tudi Lucas Vazquez. Ob Lucas sta v napadu tako zaigrala še Cristiano Ronaldo in Gareth Bale. Domači so na krilih navijačev začeli boljše in imeli v 10. minuti tudi prvo lepo priložnost, potem ko je Willian Jose po napaki Luke Modrića sam prišel pred Keylorja Navasa, vendar pa je ta s pravočasnim izletom iz vrat obranil njegov strel. Po 20. minutah se je prebudil tudi beli balet. Modrić se je za napako odkupil s podajo do Ronalda v 24. minuti, Portugalec pa je po prodoru povsem do vrat streljal le v domačega vratarja Javija Varasa. Po kotu Isca, ki je sledil, pa je Sergio Ramos načel domačo mrežo in lepo zadel z glavo na drugo vratnico. Gol kapetana je še dodatno prebudil Real in Vazquez je v 29. minuti lepo podal Ronaldu po pobegu po desnem krilu, strel Portugalca pa je po odboju od enega izmed branilcev švignil mimo daljše vratnice. Nevaren je bil pred polčasom še Isco, vendar pa je bil njegov strel znotraj kazenskega prostora blokiran. Polčas se je tako končal z minimalno prednostjo Reala.

Drugi polčas se je začel rezervirano. Bale je v eni od akcij v nadaljevanju preigraval in na robu kazenskega prostora sebično streljal s slabšo desnico, na drugi strani pa je Navas ustavil Angela Montoroja na robu kazenskega. Navas je nato še enkrat daleč iz svojih vrat ustavil strel Nilija. Bale bi lahko odločil tekmo v 75. minuti z lepim strelom brez zaleta z okoli 20 metrov, toda je žoga poletela mimo leve Varasove vratnice. Domači so pritiskali in Sergio Araujo je s strelom čez gol z glavo zapravil izvrstno priložnost. Neverjeten zaključek tekme je zakuhal rezervist Mateo Kovačić. Hrvaški reprezentant je kar malce neverjetno s prostega strela podal v noge Momu, ta pa je v kazenskem prostoru našel Wiliana, ki je mojstrsko zadel ob vratnico in prek Navasa. Real je odgovoril z še večjim pritiskom na obrambo domačih. Jese je tako v predzadnji minuti tekme priboril svoji ekipi kot, predložek v sredino pa je na drugi vratnici pričakal od vseh pozabljeni Casemiro ki je z glavo postavil končni izid. V sodnikovem dodatku je zaradi spotikanja drugi rumeni karton prejel Ramos.

Stadion: Gran Canaria (Gran Canaria)
Sodnik: David Fernandez Borbalan
Las Palmas 1-2 Real Madrid
Wiilian Jose 87.; Ramos 24., Casemiro 89.
RK: Ramos 91. (Real Madrid)

Las Palmas: Javi Varas, David Garcia (84./Araujo), Lemos, Bigas, Garrido (46./Dani Castellano), Momo, Montoro, Roque, Nili (72./El Zhar), Willian Jose, Jonathan Viera.

Real Madrid: Navas, Carvajal, Pepe, Ramos, Arbeloa, Modrić (90./Marcelo), Casemiro, Isco (60./Kovačić), Vazquez, Ronaldo, Bale (79./Jese).