X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 4-0 Sevilla

Real Madrid končal mesec marec z visoko zmago, potem ko so beli premagali Sevillo s 4-0. Za Real so se med strelce vpisali Benzema, Cristiano Ronaldo, Bale in Jesé.

V 30. krogu španske primere je Real gostil ekipo Seville. Sevilla se na Santiago Bernabeu ni prišla braniti in tako začela z odprto igro, zato je bilo kar nekaj lepih priložnosti na obeh straneh igrišča. Real Madrid je hitro povedel, potem ko je Gareth Bale v kazenskem prostoru našel povratnika Karima Benzemaja, ki je z odlično odmerjenim in močnim udarcem neubranljiv zadel. Pritisk Reala se je nadaljeval, a priložnost za gol je prišla na gostujoči strani, saj je po domnevnem prekršku Rafaela Varana, Sevilla dobila enajstmetrovko. Poskus Gameiroja pa je ubranil odlični Keylor Navas, ki si je prislužil stoječe ovacije, potem ko je obranil že tretjo do štirih enajstmetrovk v tej sezoni. Od takrat naprej pa do odmora je igral le še Real Madrid, ki je večkrat prišel pred vrata gostov, a je ostalo pri minimalni prednosti belih.

Tudi drugi polčas se je začel enako, s premočjo Reala. Real je tako imel v 58. minuti najlepšo priložnost za povišanje prednost, potem ko so gosti v kazenskem prostoru na nepravilen način podrli Modrića, glavni sodnik Javier Estrada Fernandez pa je pokazal na belo točko. Odgovornost je v svoje roke prevzel Cristiano Ronaldo, ki pa je še drugič zaporedoma na Santiagu zgrešil z bele točke, potem ko je streljal po sredini čez vrata. Portugalec se je v nadaljevanju le oddolžil ekipi in navijačem, ko je iz bližine zadel po podaji Danila dosegel svoj 28. gol v letošnji La Ligi. Še lažje delo je imel nekaj minut kasneje Bale, saj je žogo v mrežo pospravil z vsega dveh metrov po protinapadu in podaji Benzemaja. V 70. minuti je iz igre odšel Bale, namesto katerega je v igro vstopil Jese in prav nekdanji igralec Realove akademije je v zaključku postavil končni izid, 4-0.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Javier Estrada Fernandez
Real Madrid 4-0 Sevilla
Benzema 6., Ronaldo 64., Bale 66., James Rodriguez 86.
Ronaldo v 58. minuti in Gameiro v 27. minuti sta zapravil strel iz 11-m.

Real Madrid: Navas, Danilo, Varane, Nacho, Marcelo, Kroos, Casemiro (75./James Rodriguez), Modrić, Bale (70./Jese), Benzema (81./Isco), Ronaldo.

Sevilla: Sergio Rico, Coke, Rami, Kolodziejczak, Tremoulinas, Diogo Figueiras (46./Reyes), Krychowiak, Cristoforo (72./Mariano), Escudero, Iborra (71./Juan Munoz), Gameiro.