X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Barcelona 1-2 Real Madrid

Nogometaši Real Madrida so v 31. krogu španske La lige na Camp Nouu premagali Barcelono. El Clasico je odločil Cristiano Ronaldo, potem ko je Real zadnjih deset minut tekme odigral brez izključenega Sergia Ramosa, pred tem pa je sodnik neopravičeno razveljavil tudi gol Garetha Bala. Poleg Ronalda je za Real zadel še Karim Benzema.

Na začetku srečanja je imela Barcelona pobudo. V 10. minuti je prvo priložnost za Barcelono zapravil Luis Suarez, ki ga je zaposlil Neymar, osamljeni Suarez pa je pred Keylorjem Navasom žogo nespretno prepustil v golavt. V 19. minuti je sledil prosti strel, ki ga je izvedel Messi, a je žoga letela prek vrat Reala. Že minuto kasneje je z roba kazenskega prostora sprožil Rakitić, a se je z obrambo izkazal Navas. Po uvodnem pritisku Kataloncev je zapretil tudi Real in sicer prvič preko Cristiana Ronalda, ki je lepo prodiral po desne strani, nato pa še s strelom Garetha Balea znotraj kazenskega prostora, a je Valižan sprožil preko vrat, pred tem pa je Ronaldu Claudio Bravo strel ubranil. Do konca polčasa sta bili ekipi izenačeni in tako se rezultat ni spremenil.

Tudi na začetku drugega dela so bili domači boljši. V 54. minuti je sledil prvi nevarni poskus v drugem polčasu, potem ko je sprožil Messi, ki je z roba kazenskega prostora poskusil s prefinjenim strelom premagati Navasa, vendar se je sijajni Navas znova izkazal s parado ter žogo uspel odbiti v kot. V 56. minuti je Rakitić podal iz kota, Neymar je blokiral Pepeja, Pique pa je ostal sam in z močnim strelom z glavo zatresel mrežo. Toda vodstvo Barcelone ni trajalo dolgo, saj je v 62. minuti Toni Kroos z desne strani podal pred vrata, kjer se je žoga od Jordija Albe odbila v zrak, Karim Benzema pa jo je z volejem z desnico pospravil v mrežo za 1-1. V zaključku srečanja je kraljevi klub pritisnil. V 81. minuti je Gareth Bale zadel z glavo, a je sodnik Alejandro Jose Hernandez Hernandez neopravičeno zadetek razveljavil zaradi domnevnega prekrška nad Albo, potem ko so se gostje že veselili. Minuto kasneje je sledi še močen strel Cristiana Ronalda, a je žoga ob njegovem strelu zadela prečko. Sledil je še poskus Balea, a njegov strel ni bil dovolj močen za vodstvo Reala. Sedem minut pred koncem je Ramos podrl Suareza in prejel drugi rumeni karton. Z igralcem manj je Real še naprej napadal. Pet minut pred koncem je Bale z desne strani podal na daljšo vratnico, Dani Alves je zletel v prazno, Ronaldo pa si je zaustavil žogo na prsih in jo poslal med nogama Claudia Brava v mrežo. To je bil že 16. zadetek Portugalca na El Clasicih. Barcelona je v izdihljajih tekme še poskusila, a vrat Navasa ni več ogrozila in Real je slavil sredi Katalonije.

Stadion: Camp Nou (Barcelona)
Sodnik: Alejandro Jose Hernandez Hernandez
Barcelona 1-2 Real Madrid
Pique 56.; Benzema 62., Ronaldo 85.
RK: Sergio Ramos 83./Real Madrid

Barcelona: Bravo, Dani Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba, Busquets, Rakitić (74./Arda Turan), Iniesta, Messi, Neymar, Suarez.

Real Madrid: Navas, Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo, Casemiro, Modrić, Kroos, Bale (91./Lucas Vazquez), Ronaldo, Benzema (78./Jese).