X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 3-0 Wolfsburg

Real Madrid je v četrtfinalu Lige prvakov proti Wolfsburgu že po 17 minutah ujel dva gola zaostanka s prve tekme. V 77. minuti so si beli z golom Cristiana Ronalda s prostega strela napravili popoln preobrat in si zagotovili polfinale.

Ekipa Zinedina Zidana je bila pred tekmo pred težko nalogo, potem ko je morala nadoknaditi dva zadetka zaostanka s prve tekme v Wolfsburgu (0-2). Zidane je pred povratno tekmo opravil le eno menjavo in sicer je Danila zamenjal z Danielom Carvajalom. Pred obračunom so se nogometaši skupaj z navijači poklonili nekdanjemu igralcu Reala Pedru de Felipeju, enemu najboljših branilcev iz 60. in 70. let prejšnjega stoletja, ki je preminil ravno na tekme Lige prvakov. Real je takoj začel z ofenzivo z udarnim napadalnim trojčkom Cristiano Ronaldo-Gareth Bale-Karim Benzema in hitro prevzeli pobudo na igrišču, čeprav ta do šeste minute ni prinesla lepše priložnosti. V šesti minuti pa je bil po kotu najvišji Sergio Ramos, ki je meril malce previsoko, saj je žoga padla na prečko. Stadion Santiago Bernabeu je v 16. minuti prvič eksplodiral. Dani Carvajal je z desne strani podal pred gol, kjer gostujočim branilcem ni uspelo posredovati, tako da je žoga prišla do druge vratnice, kjer jo je pričakal Cristiano Ronaldo in jo pospravil v mrežo. Slavje se še ni poleglo, ko je Portugalec poskrbel za nov val navdušenja. Toni Kroos izvedel kot z leve strani in pred gol poslal uporaben predložek, tam pa je bil najvišji kdo drug kot Ronaldo in jo z močnim strelom z glavo še drugič poslal za hrbet nemočnega Diega Benglie. Prednost Nemcev je bila tako izničena, napadi Reala pa so se nato nekoliko umirili. V 32. minuti se je pri gostih poškodoval Draxler, namesto katerega je vstopil Kruse. V 34. minuti je z velike razdalje poskusil Luiz Gustavo, a je bil Keylor Navas z odličnim posredovanjem na mestu. Izjemno priložnost je imel Wolfsburg že tri minute kasneje, ko je Bruno Henrique povsem osamljen sprejel podajo s strani, nato pa odlašal in zadel Ramosa v bloku, žoga se je odbila mimo vrat Navasa. Gostje so do konca polčasa povsem prevladovali v posesti, a do izrazitejše priložnosti niso več prišli. Na drugi strani pa je bil Real v zadnjih sekundah polčasa že blizu prednosti s 3-0, toda po preigravanju Benzemaja je strel Francoza zletel v blok Wolfsburga.

Drugi polčas sta trenerja začela brez menjav in Real je imel znova pobudo, čeprav so se tudi Nemci pomikali nekoliko višje. V 57. minuti je Kroos priboril prosti strel približno 25 metrov od vrat, kar je bila lepa priložnost za Ronalda, ki pa je žogo poslal v živi zid. Madridčani so bili blizu golu v 60. minuti, ko je po predložku Luke Modrića nespretno posredoval Josuha Guilavogui in žogo poslal proti lastnim vratom, a je Benaglia dobro posredoval z nogama in ostalo je pri izidu 2-0. Po šestih minutah nadaljevanja je bilo znova nevarno pred Wolfsburgovimi vrati. Po udarcu iz kota je v kazenskem prostoru najvišje skočil Sergio Ramos in meril v desni kot, žoga pa se je od vratnice po golovi črti odbila k Bengliu. Blizu zadetku, ki bi lahko zagodel stvari Realu je bil v 69. minuti Dante, toda po prostem strelu je Brazilec z glavo streljal v naročje Navasu. V 77. minuti si je po prodoru in prekršku nad Modrićem žogo za prosti strel namestil Cristiano Ronaldo in jo skozi živi zid poslal ob vratnico Benaglia za svoj 16. zadetek v tej sezoni Lige prvakov. Ob enem je bil to že njegov peti hat-trick v karieri v Ligi prvakov. Gostje so imeli takoj zatem veliko priložnost po prostem strelu, toda Kruse ni uspel spraviti žoge mimo številčnih nog igralcev Reala. Benzema je nato začel in zaključil protinapad Reala v 81. minuti, ko je Francoz vse storil tako kot je treba, a je njegov strel z obrambo večera v golavt preusmeril Benaglio. Zidane je prvo menjavo opravil šele v 84. minuti, ko je namesto Benzemaja zamenjal Jese. Igralec iz Kanarskih otokov bi lahko odločil dvoboj s strelom v 86. minuti, ki bi po odboju od branilca skorajda preskočil Benaglia, toda Švicar se je znova izkazal. Bale je po še eni izvrstni akciji Jeseja imel novo priložnost pred začetkom sodnikovega podaljška, a je po prodoru s slabšo desno nogo preslabo streljal. Čarobna noč preobrata na Santiago Bernabeu se je s tem končala in Real Madrid se je lahko veselil uvrstitev v rekordni šesti zaporedni polfinale Lige prvakov.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Viktor Kassai (Madžarska)
Real Madrid 3-0 Wolfsburg
Ronaldo 16., 17., 77.

Real Madrid: Navas, Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo, Modrić ( 92./Varane), Kroos, Casemiro, Bale, Benzema (84./Jese), Ronaldo .

Wolfsburg: Benaglio, Vieirinha, Naldo, Dante, R. Rodriguez, Guilavogui (80./Dost), Luiz Gustavo, Bruno Henrique (73./Caligiuri), Arnold , Draxler (32./Kruse), Schürrle.