X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Getafe 1-5 Real Madrid

Real Madrid je v 33. krogu španske Primerea Division na madridskem mestnem derbiju premagal ekipo Getafe. Za bele so na gostovanju v madridskem predmestju zadeli Benzema, Isco, Bale, James in Cristiano Ronaldo. To je bila sedma zaporedna zmaga Reala v La Ligi s katero so se približali le na točko zaostanka za obe vodilni ekipi prvenstva.

Pri Realu sta priložnost od prve minute dobila Isco in James Rodriguez in tako je že v uvodu tekme v predmestju španske prestolnice krenil silovito in povsem zagospodaril na igrišču. Pri tem bi beli lahko tudi povedel, a so bili igralci belega baleta nekajkrat predvsem premalo zbrani ob zaključkih, tako da je Getafe uspel ubraniti prvi nalet gostov. Domačini so se hitro otresli pritiska Reala in vse bolj pogumno pogledovali preko gostujoče sredine, do kakšnih priložnosti pa vendarle niso prišli. Cristiano Ronaldo in Karim Benzema sta v razmaku dveh minut dvakrat poskušala, a je v prvem primeru gol preprečila vratnica, v drugem primeru pa je dobro posredoval vratar Getafeja Vicente Guaita. Gostitelji so igrali kar odprto in napadalno, ob tem, seveda, puščali veliko prostora Realu. Madridčani so prišli v vodstvo v 29. minuti. Po lepem predložku Jamesa Rodrigueza se je Karim Benzema odlepil od branilca in ob drugi vratnici zadel za 1-0. Žoge sicer ni najbolje zadel, a s takšne razdalje je bilo skoraj nemogoče zgrešiti. Po golu se je Real še bolj sprostil, Getafe je puščal še več prostora in za svojo pogumno igro so bili gostitelji kaznovani še pred koncem prvega dela. Isco je vodstvo kraljevega kluba podvojil, potem ko se je Benzema izkazal s podajo. Spretni Francoz je 23-letnega Španca poslal v ogenj, Isco je ušel obrambi in žogo poslal v mrežo. Tik pred koncem polčasa je Isco zapretil še enkrat, a mu je veselje preprečil vratar Vicente Guaita.

Pred nogometaši Getafeja je bila pred začetkom drugega polčasa težka naloga, še težja je postala v peti minuti nadaljevanja, ko je Gareth Bale prednost svoje ekipe iz protinapada povišal na 3-0. Benzema je Valižana zaposlil z globinsko podajo, ta pa je hladnokrvno zaključil akcijo. Guaita je bil povsem brez moči. Po tretjem golu je Real nekoliko popustil, Getafe pa se je zato nekoliko dvignil. Gostitelji so sicer poskušali zaostanek zmanjšati, a je bila njihova igra, predvsem prenos žoge iz vezne linije v napad, preslaba. V 76. minuti se jim je po napaki Marcela in Keylorja Navasa ponudil indirektni prosti strel na robu vratarjevega prostora, a je gostujoči vratar strel Pabla Sarabie ubranil. Sarabia se je v 84. minuti z izjemnim lobom vendarle vpisal med strelce, a je le nekaj minut zatem prednost treh zadetkov po podaji rezervista Lucasa Vazqueza znova vzpostavil James. Piko na i visoki zmagi kraljevega kluba je v sodnikovem dodatku postavil Cristiano Ronaldo, ki je po Jesejevi podaji izkoristil slabo postavljeno obrambo nasprotnika in odjeknila je petarda za končnih 1-5.

Stadion: Coliseum Alfonso Pérez (Madrid)
Sodnik: Jose Luis Gonzalez
Getafe 1-5 Real Madrid
Sarabia 84.; Benzema 29., Isco 40., Bale 50. , James 88., Ronaldo 92.

Getafe: Guaita, Pereira (9./Yoda), Vergini, Vigaray, Suarez, Lacen (52./Buendia), Sarabia, Leono, Rodriguez, Vazquez (62./Gomez), Šćepović.

Real Madrid: Navas, Varane, Pepe, Marcelo, Carvajal (52./N. Fernandez), Kroos, James, Isco, Ronaldo, Benzema (67./Jese), Bale (57./Vazquez).