X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Manchester City 0-0 Real Madrid

Prva tekma polfinala Lige prvakov med Manchester Cityjem in Real Madridom pred povratnim obračunom še ni odločila ničesar, potem ko sta se tekmeca razšla brez golov.

Real Madrid ni mogel računati na poškodovanega Cristiana Ronalda, potem ko ta ni prestal zadnjega zdravniškega testa. V njegove čevlje je stopil produkt Realove šole Lucas Vazquez. V uvodnih desetih minutah nismo videli nobene lepše priložnosti, a terensko premoč so imeli domači nogometaši Manchester Cityja. Real Madrid je na začetku imel nekaj težav v vezni liniji, kar je sinje modrim omogočalo kar nekaj prostora za prehod v protinapade. Real je po slabih 20 minutah igre vendarle prišel do nekaj obetavnih akcij na polovici Manchester Cityja. Bale je dvakrat podajal v kazenski prostor z desne strani, a do zaključnega strela Real ni prišel. Po pol ure tekme nobena ekipa ni imela niti enega strela v okvir vrat. V 40. minuti se je poškodoval David Silva, ki tekme ni več mogel nadaljevati. Tudi zadnjih pet minut ni prineslo atraktivnega nogometa in polčas se je zaključil brez zadetkov (0-0) in brez poskusa v okvir vrat katere koli ekipe.

Zidane je na začetku drugega polčasa namesto Benzemaja v igro poslal Jeseja, potem ko je tudi Francoz začutil bolečine v mišici. Prvi nevarnejši strel na tekmi smo dočakali v 46. minuti tekme, ko s kakšnih 18 metrov poskusil Agüero, a je meril kakšen meter prek vrat Keylorja Navasa. Prva nevarnejša akcija za Real pa je sledila v 54. minuti tekme, ko je do strela z glavo po podaji s kota prišel Sergio Ramos, toda kljub temu, da je bil povsem sam, meril natančno v roke vratarja Joea Harta. V66. minuti je s strelom od daleč poskusil tudi Toni Kroos, ki pa je bil nenatančen. Rezervist Jese je v 71. minuti bil najbliže zadetku na tekmi, potem ko je po podaji Carvajala z glavo sprožil s kakšnih sedmih metrov, a je žogo zaustavila prečka. Real je hitro prišel do novega nevarnega poskusa po samostojni akciji Bala, ki je poskusil z roba kazenskega prostora, a meril malce mimo vrat Manchester Cityja. V 79. minuti je po podaji s kota do strela z glavo prišel še Casemiro, a se je z refleksno obrambo izkazal domači čuvaj mreže Hart. Pritisk Reala se je nadaljeval in v 82. minuti se je dva metra pred vrati znašel Pepe, ki je streljal z levico, a se Hart s fantastično obrambo znova ni dal premagati. Portugalski branilec ga je nastreljal v telo. V tretji minuti podaljška je z neposrednim strelom s prostega strela poskusil De Bruyne, a je Navas bil priseben in žogo uspel odbiti v kot in ostalo je pri končnem rezultatu 0-0.

Stadion: (Manchester)
Sodnik: Cüneyt Cakir (Turčija)
Manchester City 0-0 Real Madrid

Manchester City: Hart, Sagna, Kompany, Otamendi, Clichy, Fernando, Fernandinho, Jesus Navas (77./Sterling), De Bruyne, Silva (40./Iheanacho), Agüero.

Real Madrid: Navas, Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo, Casemiro, Modrić, Kroos (90./Isco), Bale, Vazquez, Benzema (46./Jese).