X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 1-0 Manchester City

Nogometaši Real Madrida so na povratni tekmi polfinala Lige prvakov z 1-0 premagali zasedbo Manchester Cityja in si vozovnico za veliko finale Lige prvakov. Real Madrid se bo tako v Milanu 28. maja pomerili z mestnim tekmecem Atleticom.

Tekma se je začela z rahlo pobudo gostov, pri katerih pa se je že v deveti minuti poškodoval Vincent Kompany. Ker ta ni mogel nadaljevati tekme, je na zelenico vstopil Eliaquim Mangala. Prvo nevarnejšo akcijo si je pripravil Real. Dani Carvajal je z desne strani v zaključku 13. minute podajal v kazenski prostor, kjer je najvišje skočil Cristiano Ronaldo, a je prvi strelec Lige prvakov meril preko vrat Manchester Citya. Po začetnem otipavanju pa je v 20. minuti Real povedel, potem ko je Daniel Carvajal na desni strani našel Garetha Bala. Valižan je streljal z desnico in zadel Fernanda, žoga je spremenila smer in se od vratnice odbila v mrežo, Joe Hart je bil ob tem brez moči. Toni Kroos je v 36. minuti iz prostega strela podal pred vrata, kjer je bil Pepe v prepovedanem položaju, zato zadetek ni veljal. V 43. minuti je strelec prvega zadetka Bale sprožil s kakšnih 30 metrov, a meril preveč po sredini, tako da gostujoči vratar Joe Hart ni imel večjih težav pri lovljenju žoge. Do najlepše priložnosti je v izteku rednega dela prvega polčasa prišel Fernandinho, ki je sprožil z roba kazenskega prostora, a se je žoga po močnem strelu odbila od vratnice v gol avt, tako da se je prvi polčas končal z vodstvom Reala z 1-0.

V drugem polčasu je Real nadaljeval z ofenzivno na vrata gostov. Jese, ki je tokrat v prvi enajsterici dobil priložnost namesto poškodovanega Karima Benzemaja, je v 51. minuti poskušal z desne strani, a meril prek vrat Harta. Luka Modrić je za Real le minuto kasneje zapravil smrtno priložnost, da bi Real popeljal v vodstvo z 2-0, potem ko mu je Hart iz oči v oči ubranil strel in ga odbil v kot. Hart se je izkazal tudi dve minuti kasneje, ko je po podaji Carvajala z glavo sprožil Ronaldo, a je angleški vratar žogo ujel. Novo obrambo je Hart zabeležil že v 59. minuti, ko je z roba kazenskega prostora po tleh sprožil Ronaldo, a se je gostujoči čuvaj mreže znova izkazal z odlično reakcijo. V 64. minuti je Bale po podaji iz kota s strelom z glavo že premagal Harta, a je žoga zadela prečko. Gostje so bili brez idej. Eden izmed redkih poskusov Manchester Cityja je sledil v 84. minuti tekme, ko je po prekršku Lucasa Vazqueza nad Raheemom Sterlingom s prostega strela sprožil Kevin de Bruyne. Belgijec je želel presenetiti domačega vratarja Keylorja Navasa, a z leve strani meril v zunanji del mreže Realovega gola. V 88. minuti stoječe ovacije ob odhodu z zelenice požel hrvaški reprezentant Luka Modrić, ki ga je nadomestil rojak Mateo Kovačić. Le slabe pol minute po vstopu Kovačića je s kakšnih 22 metrov sprožil Agüero, a meril le za las preko Navasovih vrat. Do konca tekme se izid ni več spremenil in navijači Reala so lahko pozdravili uvrstitev v finale Lige prvakov, kjer se bodo 28. maja v Milanu pomerili z mestnim tekmecem Atleticom Madridom. Finale v lombardijski prestolnici bo ponovitev finala iz leta 2014, ko so se desetega naslova veselili nogometaši Reala. Ob tem ne gre mimo dejstva, da bo letošnjo sezono Lige prvakov Real Madrid zaključil s svojevrstnim dosežkom. Na domačem Santiago Bernabeuu beli v celotni sezoni sploh niso prejeli zadetka. Keylor Navas je z devetimi nedotaknjenimi mrežami v letošnji sezoni izenačil rekord Santiaga Canizaresa v dresu Valencie iz sezone 2000/01.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Damir Skomina (Slovenija)
Real Madrid 1-0 Manchester City
Fernando 20./ag

Real Madrid: Navas, Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo, Modrić (88./Kovačić), Kroos, Isco (67./James Rodriguez), Bale, Jese (56./Vazquez ), Ronaldo.

Manchester City: Hart, Sagna, Kompany (10./Mangala), Otamendi, Clichy, Fernando, Fernandinho, Jesus Navas (69./Iheanacho), Y. Toure (61./Sterling), De Bruyne, Agüero.