X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Deportivo La Coruña 0-2 Real Madrid

Real Madrid je zaključil sezono 2015/16 La Lige še z rekordno 12. zmago, ki pa ni bilo dovolj za naslov španskega prvaka. Z dvema goloma se je na Riazorju izkazal Cristiano Ronaldo.

V La Coruni je Deportivo začetni izid proti Real Madridu uspel zadržati le sedem minut. Po lepem kombiniranju Garetha Bala in Karima Benzemaja je ob drugi vratnici zadel Cristiano Ronaldo. To je bil njegov že 50. gol v vseh tekmovanjih za Real v letošnji sezoni. Več kot 50 golov je Portugalec dosegel v vseh šestih zadnjih sezonah v belem dresu. S prednostjo na semaforju so beli iskali nov zadetek, ki je prišel po slabe pol ure igre. Po predložku iz kota Kroosa iz kota je bil najvišji Cristiano Ronaldo, ki je zadel z glavo. Domači so sicer zahtevali prekršek v napadu, po domnevnem prekršku Bala nad Arribasom, a je piščalka glavnega sodnika Antonia Mateua Lahoza ostala nema. Cristiano je v nadaljevanju še naprej pretil vrata domačih, potem ko je kar dvakrat zadel okvir domačih vrat. V 29. minuti je v kazenskem prostoru fantastično sprejel dolgo žogo Pepeja in takoj sprožil mimo vratarja Pletikose, a je zadel vratnico. 3 minute kasneje je njegov strel z roba kazenskega strela končal v prečki.

Ob odmoru se je Zidane odločil, da na klopi ostane Cristiano Ronaldo, namesto katerega je v igro vstopil James. Z lepo prednostjo in z mislijo, da igralce Reala čaka še finale Lige prvakov, so beli stopili s plina, kar je ponudilo domačim nekaj več priložnosti za gol. Takrat je na sceno stopil Keylor Navas, ki se je izkazal z dvema obrambama. V 54. minuti je obranil strel Lucasa Péreza, v 71. minuti pa Koristačan fantastično obranil še strel Róbera z glavo po podaji iz kota. Real Madrid je odgovoril in v 79. minuti je bil blizu tretjemu golu, potem ko je Isco poskusil z glavo. Naslednji priložnosti sta imela Marcelo v 85. minuti, ko je njegov strel obranil Pletikosa ter James v 87. minuti, ko je je domače rešila vratnica. Zidane je v drugem polčasu počitek namenil še Toniju Kroosu in Balu, beli pa so vseeno uspešno pripeljali tekmo h koncu in sedaj so že vse misli usmerjene v finale Lige prvakov v Milanu.

Stadion: Riazor (La Coruna)
Sodnik: Antonio Mateu Lahoz
Deportivo La Coruña 0-2 Real Madrid
C. Ronaldo 7., 25.

Deportivo La Coruna: Pletikosa, Pablo, Navarro, Sidnei, Arribas (71./Suarez), Bergantinos, Mosquera (76./Borges), Cartabia, Fajr (76./Riera), Perez, Alberto.

Real Madrid: Keylor Navas, Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo, Kroos (61./Isco), Casemiro, Modrić, Bale (76./Je. Rodriguez), Benzema, C. Ronaldo (46./Ja. Rodriguez).