X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Zidane

Po prvem treningu Real Madrida v Montrealu je Zinedine Zidane stopil pred novinarje, pri čemer je trener evropskih prvakov povedal naslednje: “Najbolj pomembna stvar je, da se opravi delo. Smo šele prišli in tukaj v Kanadi bomo delali naslednjih 10 dni, to je najbolj pomemben vidik za mene. Nato bomo igrali tri tekme. Postopoma se bodo stvari začele razvijati, vendar pa do 31. avgusta nikoli ne veš kaj se bo zgodilo. Smo zadovoljni z našo ekipo, saj imamo širino in kvaliteto in smo ravnokar osvojili Ligo prvakov.”

“Ko imaš tako široko moštvo se ti poraja vprašanje, kako določiti začetno postavo, ampak takšne so stvari, ko si glavni trener Real Madrida. Ne bom nehal spremljati mladinske ekipe, ker imamo tudi v njej nekaj zelo dobrih igralcev. Nekateri od njih gredo na posojo za eno leto in igrajo zelo dobro, nato pa se vrnejo k nam. Vesel sem, da ima tako širino v moštvu, saj bomo potrebovali vse od njih, glede na to, da igramo v mnogih tekmovanjih.”

Priprave pred sezono
“Bil je lahek trening, glede na to, da je šele prvi trening in glede na to, da smo pravkar prišli sem ter nismo imeli toliko počitka. Jutri bomo že imeli intenzivnejši trening, vendar sem zadovoljen s tem kar sem videl do sedaj. Priprave začenjamo v najboljši možni formi. Vsi smo veseli, da smo se vrnili na delo. Zavedamo se, da se nam mora pridružiti še veliko igralcev, vendar smo veseli, da smo se vrnili in da delamo ponovno z igralci.”

Montreal
“To je bila odločitev kluba in sem vesel, da sem letos tu v Kanadi. To je čudovit kraj za nas, da lahko delamo in to je najbolj pomembno. To je kraj z odličnimi zmogljivostmi. Včasih sem obiskoval Kanado zelo pogosto, rad imam državo, vzdušje in krajine.”

Pogba
“Zelo sem zadovoljen z ekipo, ki jo imam in jo težko izboljšati. On je igralec, ki mi je všeč. On je dober igralec, ampak ni edini igralec, ki mi je všeč, ampak trenutno je igralec Juventusa. Manjka mi veliko igralcev moštva, ampak glede evropskega prvenstva ne morem ničesar storiti. Pripravili se bomo za tri prijateljske tekme in tekmo na Norveškem, ki je zelo pomembna za nas.”

Morata
“Morata je samo še en član ekipe. Prišel je nazaj in s tem sem zadovoljen. Je doma vzgojen igralec, ki ve o čem se gre v Madridu in smo veseli, da je Álvaro spet pri nas. Dobili smo širino v ekipi in vsi bodo pomembni, kot je bilo vedno do sedaj. Álvaro je samo še en igralec.”

James
“Ideja ostaja enaka. Je igralec Real Madrida in se bo vrnil v ekipo 26. julija, skupaj z Ramosom in Modrićem. Govoril bom z njim, ampak tako kot sem govoril z vsemi drugimi igralci. Ne bom mu rekel, da ne bo igral v začetni postavi, je pomemben igralec in eden tistih, ki je imel manj igralnega časa, vendar tako ne stojijo stvari kot jih vidim sam. Kadar je bil na voljo za igranje, sem igral z njim in enako bo spet v tej sezoni. Imam zelo veliko ekipo in da težko je izbrati začetno postavo. Vedno bom na igrišče poslal najbolj konkurenčno ekipo.”

Jese
“On je član ekipe. Lani ni dobil veliko igralnega časa. Sem glavni trener Real Madrid in sam ga želim tukaj, ker mi je všeč. Njegova družina mu lahko pove, da naj gre in si najde več igralnega časa drugje, ampak mogoče bo dobil ta igralni čas tukaj. Je igralec, ki ga imam zelo rad in si ga želim tukaj.”

Finale evropskega prvenstva
“Francija je imela odličen turnir. Bolj bi mi všeč, če bi bil drugačen rezultat, vendar pa so imeli dobro evropsko prvenstvo in so dobro igrali. Sem samo še en oboževalec francoske reprezentance in sem zadovoljen s tem kako so igrali. To je moja dežela, kjer sem odraščal in se soočal s številnimi izzivi, ko igra za reprezentanco. Še naprej moramo biti pozitivni, potem ko je bil odličen turnir.”

Razmerje z Italijo
“Imam stike v Italiji in z ljudmi, ki so še vedno tam v nogometu. Po Franciji je Italiji naslednja država, ki mi je pomagal, da sem se razvijal.”

MLS
“Ne sledim MLS, ker sem osredotočen na svoje delo z Real Madridom. Pravkar sem se osredotočiti na to kaj moram storiti s svojo ekipo.”