X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

16. avgusta se bo igrala tekma pokala Santiaga Bernabeua

Na 37. izvedbi pokala Santiago Bernabéu bomo videli zgodovinski evropski nogometni dvoboj. 16. avgusta ob 22:30 uri se bo Stade de Reims pomeril z Real Madridom. Real Madrid je ekipa, ki je največkrat (25-krat) osvojil pokal, ki se ga igra v spomin na legendarnega predsednika belega baleta. Letošnja tekma bo ob 60. obletnici ponovitev prvega finala evropskega pokala. Takrat je zmagal Real Madrid po neverjetnem preobratu, ko je na koncu beli balet slavil zmago s 4-3. Di Stefano, Marquitos in Rial (2) pa so bili strelci za Real.

Obe ekipi sta takrat v finalu pokazali, da sta bili najboljši ekipi v tistem obdobju nogometa, potem ko sta se ponovno srečali v finalu evropskega pokala leta 1959. Takrat je Real Madrid osvojil svoj četrti naslov, za zmago z 2-0 pa sta zadela Mateos in Di Stefano. Poleg tega pa je bila to tudi zadnja tekma, ki jo je Madridista Raymond Kopa odigral v belem dresu. Potem, ko je blestel v belem dresu in je med drugim osvojil tudi nagrado Balon d’Or, se je vrnil v ekipo Stade de Reims. Francoski igralec je tako zapisan v zgodovino obeh klubov.

Otvoritev stadiona Alfredo Di Stefano
Francoska ekipa je bila prav tako gostovala na otvoritvi stadiona Alfredo Di Stefano pred 10. leti. 9. maja 2006, je Real Madrid proti Stade de Reims zmagal s 6-1, na omenjeni tekmi pa je prvi gol dosegel sedanji kapetan belega baleta, Sergio Ramos.

Lovorike
Stade de Reims je ekipa z bogato zgodovino v francoskem nogometu, ki je bila na svojem vrhuncu v 50. letih prejšnjega stoletja. Njihov seznam lovorik vključuje 6 ligaških naslovov, 2 naslova francoskega pokala in 1 Latinski pokal.