X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Cristiano Ronaldo & Bale v boju za UEFA najboljšega igralca

Cristiano Ronaldo in Gareth Bale sta med tremi nominiranci za nagrado UEFA najboljšega igralca v Evropi v sezoni 2015/16. Portugalec se poteguje, da osvoji nagrado že drugič, medtem, ko se je Bale prvič znašel med nominiranci kot eden od treh finalistov. Tretji igralec, ki se poteguje za nagrado je Antoine Griezmann.

Zmagovalec bo razglašen v četrtek, 25. avgusta, na žrebu skupinskega dela za Ligo prvakov, ki bo potekal v Monaku. Žirijo sestavljajo novinarji iz različnih članskih organizacij, ki jo sestavlja UEFA.

Cristiano Ronaldo
Napadalec belih je imel še eno izjemno sezono, dosegel je 51 golov za Real Madrid (35 v La Ligi in 16 v Ligi prvakov). Prav tako je zadel odločilno enajstmetrovko ob osvojitvi Undécime v finalu. Njegova Portugalska reprezentanca se je okronala s prvakom na Euro 2016, na turnirju, v katerem je dosegel 3 gole, zaradi česar je najboljši strelec v fazi izločilnih bojev in je prvi igralec, ki je zadel na 4 zaporednih evropskih tekmovanjih.

Gareth Bale
Osvojil je svoj drugi naslov Lige prvakov z Real Madridom, v Milanu, kjer je dosegel gol pri odločilnih kazenskih strelih. V La Ligi je dosegel 19 golov. Z reprezentanco Walesa je sam sebi dokazal, da je eden izmed najboljših igralcev na Euru, dosegel je tri gole in popeljal njegovo ekipo prvič do polfinala na njihovem prvem velikem tekmovanju v zgodovini.