X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 3-2 Sevilla: evropski superpokalni prvaki!

Real Madrid je z zmago v finalu evropskega superpokala nad Sevillo tretjič v svoji zgodovini osvojil evropsko superpokalno lovoriko. Zmagoviti zadetek je v 119. minuti dosegel branilec Daniel Carvajal (3-2).

Na Norveškem v Trondheimu sta se za prvo lovoriko v novi sezoni udarila prvak Lige prvakov Real Madrid in zmagovalka Lige Evropa Sevilla. Zinedine Zidane se je moral v bitko za prvo lovoriko podati brez Cristiana Ronalda, Garetha Bala, Keylorja Navasa, Pepeja, Tonija Kroosa in Fabia Coentraa, tudi Karim Benzema in Luka Modrić pa sta tekmo začela na klopi za rezervne nogometaše. Srečanje bolje začeli nogometaši Reala, ki pa si ob čvrsti obrambi Seville ni uspel priigrati izrazite priložnosti. V sedmi minuti je Real prišel do prvega strela, z glavo je poskusil Sergio Ramos, a je obramba Seville blokirala njegov strel in žogo odbila v kot. Dve minuti kasneje je s strelom z roba kazenskega prostora poskusil še Marco Asensio, a Sergio Rico z njegovim strelom ni imel težav. V 17. je znova zapretil Real, potem ko je odlično razpoloženi Asensio preigraval in podal v sredino kazenskega prostora, kjer pa uporabne žoge ni izkoristil Lucas Vazquez. Real je povedel v 21. minuti, ko vratar Seville Sergio Rico ni imel pravih možnosti pri močnem strelu Marca Asensia od daleč. Ta je meril izredno natančno in Rico je žogo lahko le s pogledom pospremil v mrežo. Real je tako kronal premoč na igrišču in povedel z 1-0. Po pol ure igre pa je z razdalje silovito sprožil Carrico in Kiko Casilla je žogo izbil nazaj v igro. Sevilla se je po prejetem golu prebudila, a le za kratek čas in Real je znova vzpostavil ravnotežje na igrišču. V 41. minuti pa je Sevilla prišla do izenačenja. Po slabem posredovanju zadnje vrste Reala je do žoge znotraj kazenskega prostora prišel Franco Vazquez in z natančnim strelom v daljši kot matiral Casillo. Real je želel takoj odgovoriti. Lucas Vazquez je preigraval na desni strani in natančno podal na prvo vratnico, kamor je utekel Isco in prišel do strela z glavo, a je streljal naravnost v Rica, ki ni imel težav z obrambo. Do konca polčasa se rezultat ni več spremenil in ekipi sta na odmor odšli poravnani pri izidu 1-1.

Za drugi polčas je Zidane na zelenico poslala isto enajsterico, ki je začela tekmo. Do prve priložnosti v nadaljevanju je prišel Real, za katerega je z razdalje poskusil Lucas Vazquez, a je pri njegovem strelu žoga zletela čez gol. V 55. minuti je znova obrambi Seville pobegnil hitri in razpoloženi Asensio, ki je prodrl po levi strani in podal na rob kazenskega prostora, kjer se je spretno znašel Isco in sprožil proti vratom Rica. Žoga je na poti zadela nekoga iz obrambe Seville in za las zletela mimo desne vratnice. V 61. minuti je znova s strelom z razdalje za Sevillo poskusil Mariano, a tudi tokrat je bil daleč od uspeha. Sledila je prva menjava Zidana, ki je iz igre potegnil Alvara Morato in v igro poslal Karima Benzemaja. Že v naslednjem napadu je Francoz priigral kot, s katerega je Ramos prišel do strela z glavo, a je tudi ta strel Rico zaustavil. V 66. minuti smo videli novo menjavo v vrstah Reala, potem ko je Zidane v igro namesto Isca poslal Luko Modrića. V 71. minuti je Ramos po mnenju srbskega sodnika Milorada Mažića v kazenskem prostoru nepravilno podrl Vitola in srbski sodnik je dosodil strel z bele točke. K žogi je pristopil rezervist Konoplyanka in zanesljivo poslal Casillo v eno stran, žogo pa v drugo za vodstvo Seville 1-2. Zidane je na zaostanek takoj odgovoril in v igro poslal Jamesa Rodrigueza, ki je zamenjal Matea Kovačića. V 81. minuti bi lahko Real iz nevarne akcije Daniela Carvajala izvlekel veliko več, ki se je iz mrtvega kota odločil za strel in Rico je žogo zanesljivo ubranil. Do konca srečanja je Real silovito pritisnil in to se mu je v 93. minuti tudi obrestovalo, potem ko je po podaji Lucasa Vazqueza iz bližine z glavo izenačil osamljeni Sergio Ramos in izsilil dodatne pol ure srečanja.

Real je odločneje začel prvi podaljšek in že takoj v prvi minuti zapretil. Streljal je rezervist Benzema, a je bil Rico znova na mestu. V tretji minuti prvega podaljška pa je Sevilla na zelenici ostala zgolj deseterico. Zaradi drugega rumenega kartona je Mažić predčasno v slačilnico poslal Kolodziejczaka. V naslednjem napadu je po napaki Rica, do strela z roba kazenskega prostora povsem neoviran prišel Modrić, a je Hrvat zgrešil in ostalo je pri 2-2. V 99. minuti pa je Ramos še drugič zatresel mrežo, a so sodniki njegov gol zaradi domnevnega prekrška v napadu razveljavili. Do konca prvega podaljška se rezultat ni več spremenil.

V drugem delu podaljška se je v 108. minuti po lepi podaji Benzemaja v krasni priložnosti znašel James, ki pa iz neposredne bližine ni uspel premagati izvrstnega Rica. Tri minute kasneje se je Lucas Vazquez po krasni akciji znašel z oči v oči z Ricom, a je vratar Andaluzijcev ubranil tudi njegov strel. Kmalu za tem je sprožil še Benzema, a tudi on je bil nenatančen. V 115. minuti je do strela z volejem prišel še James, a Rico je bil znova na mestu. V 119. minuti pa je Real le prišel do gola po vseh priložnostih. Po desni strani je odlično prodrl Carvajal in s pravim slalomom med branilci Seville šel vse do konca ter mu uspelo premagati še do takrat odličnega Rica za vodstvo Reala s 3-2. Do konca je Sevilla še pritisnila, a ji ni uspelo izenačiti in Real je še drugič po letu 2014 slavil v evropskem superpokalu po zmagi nad Sevillo.

Stadion: Lerkendal (Trondheim, Norveška)
Sodnik: Milorad Mažić (Srbija)
Real Madrid 3-2 Sevilla – po podaljšku
Asensio 21., Ramos 93., Carvajal 119.; Vazquez 41., Konopljanka 72./11-m
RK: Kolodziejczak 93./Sevilla

Real Madrid: Casilla, Marcelo, Ramos, Varane, Carvajal , Casemiro, Isco (66./Modrić), Kovačić (73./Rodriguez ), Asensio, Morata (62./Benzema), Vazquez.

Sevilla: Rico, Kolodziejczak, Carrico (51./Rami), Pareja, Iborra (74./Kranevitter), Vazquez, Kiyotake, N’Zonzi, Vitolo, Ferreira, Vietto (67./Konopljanka).