X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Cristiano Ronaldo najboljši nogometaša v Evropi

Portugalski nogometni superzvezdnik Cristiano Ronaldo je pričakovano postal UEFA najboljši igralec v Evropi v sezoni 2015/16. Portugalski napadalec je tako v ožjem izboru premagal svojega moštvenega kolega Garetha Bala in Antoina Griezmanna. Nagrado mu je predal Ángel María Villar po glasovanju novinarjev iz držav članic Uefe.

Drugič v karieri je Cristiano Ronaldo prejel omenjeno prestižno nagrado, potem ko jo je zadnjič prejel pred dvema letoma. Je tudi edini igralec, ki je vse od začetka omenjene nagrade leta 2011, med tremi kandidati za osvojitev nagrade.

Liga prvakov in evropsko prvenstvo
Za Ronaldom je izjemno uspešna sezona, potem ko je dosegel 51 golov za Real Madrid: 35 v La Ligi in 16 v Ligi prvakov (najboljši strelec v Ligi prvakov), prav tako pa je realiziral odločilno enajstmetrovko v finalu Lige prvakov za osvojitev La Undécime. Zmagovalno je zaključil tudi s portugalsko izbrano vrsto na evropskem prvenstvu, kjer je dosegel tri gole in bil s tem izenačen na vrhu najboljših strelcev evra. Prav tako pa je postal tudi prvi igralec v zgodovini, ki mu je uspelo doseči gol na 4 različnih evropskih prvenstvih.

“To je velika čast po neverjetni sezoni. Rad bi se zahvalil vsem, ki so glasovali zame, Real Madridu, soigralcem in portugalski reprezentanci. Moji soigralci so bili ključnega pomena, kot vsako leto. To ne bi bilo mogoče brez njihove podpore in zato sem jim zelo hvaležen.”

“Želim se upokojiti pri Real Madridu, saj je najboljši klub na svetu. Moj cilj je podaljšati mojo pogodbo in ostati v klubu, ki ga ljubim. Hočem še naprej igrati na tej ravni in bom zato trdo delal za dosego tega cilja, tako kot vsako leto do sedaj. Upam, da bom lahko osvojil še več naslovov. Sem ponosen na naslov Lige prvakov in naslov evropskega prvaka s Portugalsko, zato sem v obeh primerih jokal od sreče. Vedno sem si želel osvojiti nekaj s Portugalsko in zdaj sem mi je to uspelo.”

“Ne bi bilo pošteno, če ne bi omenil Antoina in Garetha, saj sta oba imela za sabo neverjetno sezono. Prav tako pa tudi jaz. Moje največje sanje so bile postati nogometaš, biti uspešen v tem. Sanje so se mi uresničile.” 

Motivacija
“Delam zelo trdo. Ta nagrada mi daje motivacijo za okrevanje po poškodbi. Moram uživati v tej nagradi, saj je ni bilo lahko osvojiti. Še vedno je dolga pot do nagrade Balon d’Or in moram delati korak za korakom. Drugače pa sem zelo vesel.”