X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 5-2 Osasuna

Real Madrid je doma visoko zmagal proti Osasuni (5-2) To je bila že 15. zaporedna zmaga kraljevega kluba, lani so izbranci Zinedina Zidana dobili zadnjih 12 prvenstvenih tekem. S tem je Real izenačil klubski rekord iz sezone 1960/61. Beli so pot do zmage tlakovali že v prvem polčasu, potem ko je takoj na začetku dosegel gol Cristiano Ronaldo, ki je zaigral prvič v sezone, nato pa so zadeli še Danilo in Ramos v prvem polčasu ter Pepe in Modrič v drugem polčasu.

Trener Reala Zinedine Zidana je na klopi pustil Karima Benzemaja, prednost je v napadu dobil Alvaro Morata, na igrišče je tako Francoz poslal naslednjo enajsterico: Kiko Casilla, Danilo, Pepe, Ramos, Nacho, Modrić, Kroos, Kovačić, Ronaldo, Morata, Bale. V udarni enajsterici Reala je prvič v sezoni začel tako Cristiano Ronaldo, ki je prva dva kroga La Lige izpustil zaradi poškodbe. Portugalec je svoj prvi naslov v novi sezoni začel izvrstno, potem ko je dosegel gol ob praktično prvem stiku z žogo. Balu je uspelo priti za obrambo gostov v 6. minuti, ko je Valižan nesebično podal do Portugalca, ki mu ni bilo težko popeljati ekipo v vodstvo. Real ni potreboval veliko, da je imel nadzor nad tekmo, kljub temu pa si je želel še povišati prednost. V 10. minuti bi jim skoraj tudi uspelo, potem ko so beli izpeljali hiter protinapad, vendar pa je Kroos zadel le zunanji del mreže. Beli so prevladovali in imeli v 22. minuti novo lepo priložnost za povišanje prednosti, potem ko je Bale poizkusil s strelom od daleč, Nauzet pa se je izkazal z obrambo. V drugi polovici prvega polčasa se je razigrala tudi Osasuna, ki je imel v 39. minuti tudi priložnost za izenačenje. Unai García je z glavo zadel prečko. Pet minut pred odmorom je Danilo povišal na 2-0, ko je bil natančen s 15. metrov, potem ko je Nauzet slabo izbil žogo izpred svojih vrat po strelu Morate z glavo. V sodnikovem dodatku prvega polčasa je Toni Kroos podal iz kota, Sergio Ramos pa je neoviran z glavo zatresel mrežo za 3-0.

Tudi v drugem polčasu je Real nadaljeval podobno, kot je končal prvi polčas. Santiago Bernabeu se je tako v naslednjih 15. minutah veselil kar dveh golov svojih varovancev. V 56. minuti je na 4-0 povišal Pepe z glavo po novi lepi podaji Kroosa iz kota. Po uri igre je zadel še Luka Modrić z desnico z 20 metrov po podaji Alvara Morate. Nato so do svojih minut prišli tudi nogometaši Osasune. V 62. minuti je bilo 5-1 po golu Oriola Riere, v 73. minuti pa je Roberto Torres zapravil enajstmetrovko, potem ko je njegov strel ubranil Kiko Casilla. V 76. minuti je imel znova Real odlično priložnost za povišanje prednosti, vendar pa je Benzema po podaji Nacha z leve zadel le prečko. V 78. minuti je Osasuni uspelo izid še dodatno znižati, potem ko je zadel z glavo David Garcia (5-2). V 79. minuti je Tano Bonnin dobil drugi rumeni karton in Osasuna je tekmo končala le z deseterico. V sodnikovem podaljšku je Benzema še enkrat več zatresel okvir vrat, potem ko je tokrat s strelom z ramo zadel vratnico in ostalo je pri rezultatu 5-2.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: David Fernandez Borbalan
Real Madrid 5-2 Osasuna
Ronaldo 6., Danilo 40., Ramos 45., Pepe 56., Modrić 62.; Riera 64., Garcia 78.
RK: Bonnin 79./Osasuna
R. Torres (Osasuna) je v 72. minuti zapravil 11-m.

Real Madrid: Casilla, Danilo, Pepe, Ramos, Nacho, Modrić (63./Asensio), Kroos, Kovačić, Bale (74./Vazquez), Morata, Ronaldo (66./Benzema).

Osasuna: Nauzet Perez, Tano, Unai Garcia, Miguel Flano, David Garcia, Fuentes, Oier, Fausto, De las Cuevas (71./R. Torres), Riviere (61./Oriol Riera), Kenan (53./Jaime).