X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Las Palmas 2-2 Real Madrid

Real Madrid je imel nekaj nesreče in je prišel le do novega remija v Las Palmasu. Beli kljub temu še naprej vodijo na lestvici La Lige, kjer imajo še točko prednosti pred zasledovalci.

Real Madrid je med tednom ostal brez rekordne 17. zaporedne zmage z domačim remijem proti Villarrealu in trener Zinedine Zidane je pričakoval reakcijo varovancev na gostovanju pri Las Palmasu. Francoski strateg belega baleta je pred težko tekmo Lige prvakov v Dortmundu v ogenj od prve minute poslal Marca Asensia in Alvara Morato. Realovci so začeli podjetno in Javi Varas je moral v prvih desetih minutah ustaviti strela Tonija Kroosa in Morate. Slednji je v 14. minuti pripravil tudi vse potrebno za zadetek Cristianu Ronaldu, ki pa se je odzval zelo slabo in zapravil eno v seriji lepih priložnosti na tekmi. Tana je imel v 27. minuti najlepšo priložnost za otočane, toda njegov poskus loba je Kiko Casilla zlahka ujel. Kazen je prišla v 33. minuti, ko je Asensio v mrežo pospravil odbitek po strelu Nacha Fernandeza in tako izkoristil veliko napako obrambe rumenih. A domači so hitro izenačilo, potem ko je v sredino podajal Momo, Tana pa je mirno sprejel žogo in jo poslal mimo Casille. Polčas se je tako končal z rezultatom 1-1.

Real je silovito začel drugih 45 minut in Gareth Bale je hitro ogrel dlani Varasa po hitrem izvajanju avta in podaji Ronalda. Real ni blestel in Zidane je v igro poslal tudi Karima Benzemaja, ki je imel takoj veliko priložnost po podaji iz kota v 64. minuti, potem ko je bil osamljen na drugi vratnici, vendar pa mu ni uspel zadeti. Toda štiri minute kasneje Francoz ni grešil, potem ko je Morata z izvrstno podajo pred Varasa poslal Ronalda, Portugalec je sicer slabo streljal, a dovolj dobro, da je domači čuvaj mreže žogo odbil do Benzemaja, ki jo je hladnokrvno pospravil pod prečko. V 72. minuti so se začele težave za Real, potem ko je moral iz igre Ronaldo, ki je s klopi le nemočno spremljal izenačenje Las Palmasa. Tana je ob izenačujočem zadetku podal v sredino, Gomez pa je odložil žogo Arauju, ki je pred Casillo prišel do strela, nato pa klub obrambi madridskega vratarja nekako popeljal žogo do črte gola ter v padcu spretno zatresel mrežo. Real je bil v šoku, a bi lahko še drugo leto zapored v zadnjih minutah zlomil srca domačih navijačev, toda rezervist Isco je po izvrstni akciji in podaji z desne z glavo meril prek vrat in ostalo je pri končnem rezultatu 2-2.

Stadion: Gran Canaria (Las Palmas)
Sodnik: Javier Estrada Fernandez
Las Palmas 2-2 Real Madrid
Tana 38., Araujo 85.; Asensio 33., Benzema 67.

Las Palmas: Javi Varas, Michel, David Garcia, Aythami, Dani Castellano, Vicente Gomez, Roque, Momo (68./Araujo), Jonathan Viera (56./El Zhar), Tana, Livaja (88./Lemos).

Real Madrid: Casilla, Carvajal, Varane, Ramos, Nacho, Modrić, Kroos, Asensio (64./Benzema), Bale, Morata (80./Isco), Ronaldo (72./Vazquez).