X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 1-1 Villarreal

Real Madrid je v lovu na rekordno 17. zaporedno zmago doma remiziral z Villarrealom. Belim ni uspelo kronati premoči, potem ko so prevladovali čez večino tekme. Za Real je bil edini strelec Sergio Ramos.

Zinedine Zidane je pred obračunom lahko znova računal na Cristiana Ronalda in Garetha Balea, ki sta zaradi lažjih poškodb izpustila zadnjo prvenstveno zmago nad Espanyolom (2-0). Francoski strateg je počitek tokrat namenil Luki Modriću, v prvi postavi pa je tako priložnost dobil Mateo Kovačić. Mesto v začetni enajsterici pa je uspel zadržati tudi James Rodriguez. Obračun se je začel zelo živahno z obeh strani, a v uvodnih minutah si nobena ekipa ni priigrala res prave priložnosti za dosego zadetka. Prvo pravo smo dočakali v 18. minuti. Gareth Bale je dobil skok na oddaljenejši vratnici in lepo žogo podal pred gol, kjer je najvišje skočil Karim Benzema in odlično sprožil z glavo, a se je s še lepšo refleksno obrambo na golovi črti izkazal gostujoči čuvaj mreže Sergio Asenjo. Igra se je znova nekoliko umirila. V 28. minuti pa so prvič resneje zapretili gostje. Do strela na robu kazenskega prostora prišel nekdanji Realov igralec Denis Čerišev, a mu je veselje s konicami prstov preprečil domači vratar Kiko Casilla. Že v naslednjem napadu je do strela z glavo prišel Ronaldo, a mu je veselje z novim odličnim posredovanjem na golovi črti preprečil razpoloženi Asenjo. Takoj za tem je Portugalec poskusil še s strelom od daleč, ki pa je zletel čez gol in po pol ure igre je bilo na Bernabeuu še vedno 0-0. V 38. minuti je s strelom z razdalje poskusil še Bale, a tudi njegov strel po tleh je za kakšen meter zgrešil cilj. V 43. minuti je bil Zidan prisiljen v prvo menjavo. Poškodoval se je namreč Marcelo, ki se je le prejel za mišico in zahteval menjavo. V igro je namesto Brazilca vstopil Dani Carvajal. Kmalu za tem, natančneje v 46. minuti pa so gostje povedli. Čerišev je prišel do strela z roba kazenskega prostora, žogo pa je na poti do gola z rokama zaustavil Sergio Ramos, glavni sodnik Gonzalez pa je pokazal na belo točko. K žogi je pristopil Bruno Soriano in s ‘panenko’ zanesljivo matiral Casillo za vodstvo rumene podmornice z 1-0. To je bilo tudi zadnje dejanje prvega polčasa, ki se je končal z minimalnim vodstvom Villarreala.

Drugi polčas pa so silovito odprli domači. Najprej je po napaki vratarja Asenja do strela prišel Benzema, a njegov strel so gostujoči branilci še uspeli izbiti v kot. Po kotu pa je Real prišel do izenačenja. Kot je izvedel James, na oddaljenejši vratnici pa je najvišje skočil kapetan Ramos in zadel za 1-1. V 52. minuti je nato do strela z glavo prišel še Benzema, a je za las zgrešil gol rumene podmornice in ostalo je pri izenačenem izidu. Domači nogometaši so vse bolj stopnjevali svoj pritisk in vse bolj stiskali Villarreal pred njihov kazenski prostor. Veliko je bilo predložkov tako z leve, kot z desne, a do zaključkov Real ni prihajal. V 66. minuti je Benzema lepo odložil žogo Balu, ki pa je bil tudi tokrat za las nenatančen s svojim silovitim strelom. Minuto pred tem je imel priložnost še Ronaldo, ki pa na drugi vratnici ni bil dovolj hiter, da bi potisnil žogo v prazno mrežo po odličnem nizkem predložku Carvajala. V 72. minuti pa je bil Zidane znova prisiljen v menjavo, tokrat je namesto načetega Balea v igro vstopil Lucas Vazquez. Štiri minute kasneje je novo lepo priložnost z glavo zapravil Benzema. To je bilo tudi zadnje dejanje Francoza, katerega je zamenjal Alvaro Morata. Deset minut pred koncem je s silovitim strelom z razdalje poskusil še Toni Kroos. Veliko težav s krotenjem te žoge je imel Asenjo, ki je belo usnje komaj ujel v drugem poskusu, zelo blizu temu, da bi odbitek pospravil v mrežo je bil namreč tudi Morata. Kmalu za tem, sta se v novem dvoboju znašala Asenjo in Morata, tokrat pa se je z novo vrhunsko obrambo izkazal vratar rumenih, ki je zaustavil strel z glavo Morate. V zadnjih minutah je Real poskusil z vsemi razpoložljivimi sredstvi priti do zmagovitega zadetka, a so gostujoči branilci z vratarjem Asenjom zaustavili vse poskuse. Na koncu je ostalo pri izidu 1-1, s tem pa je bil prekinjen tudi niz zmag Reala, ki se je končal pri 16, s čimer niso uspeli postaviti novega rekorda.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: González González
Real Madrid 1-1 Villarreal
Ramos 48.; Soriano 45./11-m