X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid bo prenovil stadion Santiago Bernabeu

Real Madrid in Mestni svet Madrida sta predstavila dogovor o izvedbi projekta prenove Santiaga Bernabéua in izboljšave mestnega okolja. Dogodka, ki je potekal v novinarskem središču Palacio de Cibeles, se je udeležil tudi predsednik Real Madrida, Florentino Perez; županja Madrida, Manuela Carmena; delegat trajnostnega oddelka za razvoj mesta, José Manuel Calvo; in predsednik okrožja Chamartin, Mauricio Valiente. Dogodka pa se je udeležilo tudi več direktorjev Real Madrida.

Florentino Perez je pohvalil pomen sporazuma: “Danes je zelo pomemben dan za Real Madrid, za navijače, za člane kluba in za naše mesto. To je srečen dan za vse, saj bomo kot rezultat tega soglasja in sporazuma, videli dramatično preobrazbo Santiaga Bernabéua. Kot vsi vemo, je ta stadion eden od simboličnih ikon našega mesta in želimo si, da bi bil en najboljših stadionov na svetu in nesporni simbol moči našega glavnega mesta.”

“Naš klub ima nekaj večnih vrednot. Najpomembnejše od vsega je, da Real Madrid nima lastnika, ampak pripada samo svojim članom, ki so ljudje, ki narekujejo smer. Za madridismo po vsem svetu je Santiago Bernabéu kraj čustev in najpomembnejša referenca. S tem sporazumom bomo začeli proces modernizacije in preobrazbe, ki bo spremenila v arhitekturo in avantgardna ikona.”

“Ta stadion bo delovala kot gospodarsko in turistično središče, ki bo prispeval h krepitvi podobe našega mesta. S tem načrtom bomo izboljšali tudi celotno območje okoli stadiona. Sosedje bodo lahko uživali v bolj trajnostno preoblikovanem okolju. V naši 114 letni zgodovini smo si želeli biti na visoki ravni Madrida. Od danes naprej se soočamo z novim izzivom. Imeli bomo najboljši stadion in to delamo za Real Madrid, naše navijače in to mesto.”

Manuela Carmena (županja Madrida): “To je dober dogovor za mesto Madrid”
“V veliko zadovoljstvo mi je, da lahko pokažemo novo pomembno soglasje za Madridu in še posebej zaradi tega kaj to pomeni za mesto in za simbolični stadion Bernabéu. Vedno si želimo napredovati in najboljši postopek za dosego tega je izpolnitev, poslušati in razumeti. Ta sporazum je zaključen in je bil narejen za promocijo projekta posodobitve stadiona in izboljšanje urbanega okolja našega ljubljenega Bernabéua.”

José Manuel Calvo: “Posodobitev bo izboljšala stadiona in mesto”
“Ta sporazum ima štiri temelje. Na eni strani zagotavlja sodobnejšo okolico stadiona, ki bo imel enotno podobo kot sam stadion. Prav tako predvideva pokritje stadiona, ki bo izboljšalo akustične pogoje stadiona. Glede na ta načrt se bo naredila reorganizacija celotnega območja, posodobitev pa bo izboljšala stadion in mesto.”