X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 5-1 Legia Varšava


Nogometaši Real Madrida so v tretjem krogu skupinskega dela Lige prvakov doma premagali zasedbo Legie s 5-1. Zadetke za Real so prispevali Gareth Bale, Tomasz Jodlowiec (ag.), Marco Asensio, Lucas Vazquez in Alvaro Morata. Častni zadetek za Poljake je dosegel Radović.

Real je prvič resno zapretil v peti minuti, ko je James Rodriguez podal iz kota, a Cristiano Ronaldo v kazenskem prostoru gostov ni prišel do strela. Zato pa je prišel Cristiano do strela minuto kasneje, ko je poskusil z roba kazenskega prostora, a je žoga po močnem strelu in posredovanju enega od poljskih branilcev zletela v zunanji del mreže. V deveti minuti je tudi Legia pokazala, da zna biti nevarna, ko je resno zagrozila iz protinapada preko Jodlowieca, a se je Keylor Navas izkazal z obrambo z nogo. V 12. minuti so gostje iz Varšava zadeli celo okvir vrat Reala, potem ko je z roba kazenskega prostora z desnico sprožil Odjidja-Ofoe. V 16. minuti je za zadovoljstvo domačih navijačev poskrbel Gareth Bale, ki je s kakšnih 12 metrov z desne strani z levo nogo natančno matiral Malarza. V 20. minuti je bilo že 2-0, potem ko je Marcelo sprožil z roba kazenskega prostora, od Jodlowieca pa se je žoga odbila in končala za hrbtom vratarja Malarza. Le minuto kasneje je na drugi strani enajstmetrovko za Legio iztržil Radović. Prav on je izvedel strel z bele točke in premagal Navasa za znižanje 2-1. V 30. minuti je sprožil še vezist galaktikov Marco Asensio, a je žoga letela za las prek poljskih vrat. V 33. minuti je s prostega strela poskus Cristiano Ronaldo, a je meril preveč po sredini vrat, tako da je Malarz žogo suvereno izbil. Debitant v Ligi prvakov, Marco Asensio, je prišel na svoj račun v 37. minuti, ko mu je lepo podal Ronaldo, mladi Asensio pa je z levico na napačni nogi ujel vratarja Malarza in zabil za vodstvo Reala s 3-1. To je bil tudi končni izid prvega polčasa.

V drugem polčasu je v 49. minuti nevarno zapretil Karim Benzema. Francoz je sprožil s kakšnih 12 metrov, a se je z obrambo izkazal poljski čuvaj mreže. Real je v nadaljevanju nadziral vodstvo, v 64. minuti sta priložnost za igro dobila Lucas Vazquez in Alvaro Morata. In prav rezervista sta skreirala četrti zadetek Madridčanov. Z leve strani je v 68. minuti podajal Morata, Vazquez pa je s pravo bombo z desnico matiral vratarja Legie za vodstvo s 4-1. V 72. minuti je znova poskusil strelec tretjega zadetka za Real Asensio, a z roba kazenskega meril po sredini vrat, tako da Malarz ni imel večjih težav z lovljenjem žoge. V 78. minuti je do lepe priložnosti prišel Cristiano Ronaldo, ki pa je iz težkega položaja znotraj kazenskega prostora meril za malo mimo vrat Legie. V 83. minuti je znova poskusil Ronaldo, ki je po krasni akciji z Benzemajem prišel do novega strela, a tudi tokrat je Portugalec sprožil mimo vrat Malarza. Po rezervistu Vazquezu se je do gola dokopal tudi Alvaro Morata. Ta je v 84. minuti izkoristil podajo Ronalda in suvereno z leve strani matiral nemočnega poljskega vratarja za vodstvo Reala s 5-1. V 87. minuti je imel priložnost tudi Legia, vendar pa je Navas obranil strel Nikoliću. Na drugi strani je dobro minuto kasneje z obrambo zablestel Malarz, ki je snedel močan poskus Ronalda s kakšnih 14 metrov. V sodnikovem podaljšku je lepo priložnost za zadetek zapravil še Karim Benzema, ki je obrnjen s hrbtom proti vratom Legie sprožil z glavo, a meril za las prek vrat gostujočega vratarja, tako da je na koncu ostalo pri zmagi Reala s 5-1.

Stadion: Santiago Beranbeu (Madrid)
Sodnik: Ruddy Buquet (Francija)
Liga prvakov, skupina F:
Real Madrid 5-1 Legia Varšava
Bale 16., Jodlowiec 20./ag, Asensio 37., Vazquez 68., Morata 84.; Radović 22./11-m

Real Madrid: Navas, Marcelo, Varane, Pepe, Danilo, Rodriguez (Vazquez/63.), Kroos, Asensio (Kovačić/79.), Ronaldo, Benzema, Bale (Morata/64.).

Legia: Malarz, Hlousek, Rzezniczak, Czerwinski, Bereszynski, Moulin, Jodlowiec, Kucharczyk, Odjidja-Ofoe, Guilherme (Kazaishvili/74.), Radović (Nikolić/74.).