X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

85-75: Prvi ligaški poraz za Real Madrid

Beli niso zmogli premagati Barcelone v tekmi, katera je bila praktično odločeno že v prvem polčasu.

To ni bilo popoldne Real Madrida, kjer so na 7. tekmi doživeli prvi poraz v ligi Endesa, po porazu proti Barceloni v Palau Blaugrana (85-75). Beli v prvih treh četrtinah niso bili spretni v napadu, ampak v zadnji četrtini so stvari skoraj obrnil na bolje, zahvaljujoč Draperju(13 točk) in Hunterju(11).

Madridu je bilo težko priti v tekmo že od samega začetka. “Clásico” se je začel s tremi točkami Erikssona, preden je bil Tomič (8 točk) zaustavljen z osebno napako Ayona in nato še Hunterja. Real Madridu je uspelo preživeti v prvi četrtini po zaslugi trojk(22-15, 10 min).

Težave v napadu
Položaj se ni veliko izboljšal v drugi četrtini. Real Madrid je obtičal v napadu in je bil sposoben zadevati le v samostojnih akcijah Taylorja, Carrolla ali Reyesa in v nekaterih dobrih napadalnih minutah Nocionia(5 točk). Barcelona je še naprej prevladovala in odšla na odmor s +16 (49-33).

Real Madridu je v tretji četrtini uspelo pokazati nekatero njihovo najboljšo igro za zmanjšanje razlike njihovih igralcev z osmimi doseženimi točkami. Kljub temu pa je obramba Barce pritiskala, ni jim dovolila voditi žogo neovirano in jih silila k težkim metom. Perperoglou in Tomič sta povečala njihovo vodstvo ter na kakršen koli način preprečila povratek (67-53, 30. min).

Prepozna reakcija
Real Madrid je potreboval nekoga, ki bi stopil korak naprej in paru Hunter(9)-Draper(8) je skoraj uspelo, kar je bilo potrebno. Barcelona je začela s +17, a šest točk Hunterja in tri zaporedne trojke(2 Draper in Carroll 1) v štirih minutah igre, so zmanjšale razliko na 10 točk (76-68). Koponen je v trenutku ohladil upanje na povratek, ampak Hunter je bil super pod obročem z 2+1. Toda reakcija Belih je bila prepozna in Barcelona je dosegla zmago (85-75).

BARCELONA 85 (20+29+18+18): Rice (16), Oleson (11), Eriksson (3), Vezenkov (9) in Tomic (19)- začetna postava – Koponen (5), Dorsey (2), Sena (0), Figueras (-), Peno (2), S. Martínez (-) in Perperoglou (18).

REAL MADRID 75 (15+18+20+22): Llull (6), Maciulis (2), Rudy (6), Randolph (2) in Ayón (6) – začetna postava – Doncic (2), Taylor (5), Draper (13), Nocioni (10), Carroll (7), Reyes (5) in Hunter (11).