X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Atletico Madrid 0-3 Real Madrid

Nogometaši Real Madrida so dobili zadnji ligaški madridski derbi El Madrileno na Vicenteju Calderonu, potem ko je bil s tremi goli prvo ime tekme Cristiano Ronaldo. Beli balet ima sedaj 4 točke prednosti na lestvici pred najbližjimi zasledovalci.

Po začetni pobudi Atletica se je v nadaljevanju tehtnica nagnila na stran Real Madrida. V 12. minuti je Isco na sredini igrišča mojstrsko zadržal žogo v svoji posesti ter jo podal do Marcela na levo stran. Brazilec je pred vrata domačih poslal odličen predložek, kjer je z glavo poskusil Cristiano Ronaldo, vendar pa je njegov strel s skrajnimi močmi z golove črte obranil Jan Oblak. Gabi Fernandez je nato odbitek še uspel odbiti v kot pred Ronaldom. V 21. minuti je sledila še ena nevarna akcija Reala: kombinirala sta Gareth Bale in Luka Modrić. Hrvaški vezist Reala je poskusil z roba kazenskega strela, a je njegov diagonalni strel na oddaljeno vratnico obranil slovenski vratar Atletica. Oblak pa je bil nemočen v 23. minuti, potem ko so domači okoli 25 metrov od vrat Atletica napravili prekršek nad Lucasom Vazquezom. Prosti strel je izvajal Cristiano Ronaldo, ki je silovito sprožil, živi zid se je razprl, tako da se je žoga odbila od Savića, spremenila smer in končala za hrbtom Oblaka za zasluženo vodstvo belih. V 31. minuti je Isco lepo med obrabno linijo Atletica našel Ronalda, ki je z odlično potezo iz igre vrgel Godina, vendar pa je v nadaljevanju njegov strel Oblak obranil. V 33. minuti je Isco sam stekel proti Oblaku, a so sodniki dosodili prepovedani položaj, čeprav je počasni posnetek razkril, da prepovedanega položaja ni bilo. Atletico si ni ustvaril nevarnejšega poskusa proti vratom Reala, tako da je ob polčasu ostalo pri vodstvu Reala z 1-0.

Atletico je na začetku drugega dela pritisnil. Belgijski reprezentant Carrasco je v 48. minuti na noge dvignil domače občinstvo, ko je sprožil s kakšnih 19 metrov, a je zgrešil stičišče Navasove leve vratnice in prečke. Tri minute kasneje je sprožil še Griezmann, a je ostalo pri vodstvu Reala. V 58. minuti je po podaji Modrića s prostega strela poskusil Gareth Bale, a meril prek Oblakovih vrat. V 71. minuti je v enem od protinapadov Ronaldo po dvoboju s Savićem, ki je pred tem zgrešil žogo, padel v kazenskem prostoru, tako da je sodnik David Fernandez Borbalan pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je zanesljivo izvedel Ronaldo, ki je Oblaka poslal v desno, žogo pa za levo vratnico v mrežo za 0-2. Ronaldo je svoj šov dokončal v 77. minuti, ko je Gareth Bale v protinapadu z leve strani poslal predložek na daljšo vratnico, kjer je osamljeni Portugalec podstavil nogo za 3-0. Cristiano Ronaldo je svoj hat-trick proslavil v slogu zadnjega virtualnega hita ‘mannequin challengea’ in v slogu izložbene lutke zamrznjeno poziral fotografom. Ronalda je v 84. minuti zamenjal James Rodriguez. V končnici tekme je razpoloženi Carrasco dvakrat izjemno preigraval, a mu je častni zadetek preprečil vratar Keylor Navas.

Stadion: Vincente Calderon (Madrid)
Sodnik: David Fernandez Borbalan
Atletico Madrid 0-3 Real Madrid
Ronaldo 23., 71./11-m, 77.

Atletico Madrid: Oblak, Juanfran , Filipe Luis, Koke , Savić, Godin , Niguez, Gabi (62./Correa ), Griezmann, Torres (62./Gameiro), Carrasco.

Real Madrid: Navas, Carvajal, Marcelo, Kovačić, Varane, Nacho, Modrić, Isco (79./Benzema), Ronaldo (84./Rodriguez), Vazquez (86./Asensio), Bale.