X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Cristiano Ronaldo četrtič prejel zlato žogo (Ballon d’Or)

Cristiano Ronaldo je po sijajnem letu dobitnik zlate žoge, prestižne nagrade, ki jo podeljuje revija France Football. Po letih 2008, 2013 in 2014 je tako četrtič osvojil lovoriko za najboljšega nogometaša, ki igra v Evropi.

V nasprotju s prejšnjimi leti, ko je magazin France Football nagrado podeljeval skupaj z Mednarodno nogometno zvezo (FIFA) in so v njej sodelovali tudi selektorji in kapetani vseh reprezentanc na svetu, je letos glasovalo 173 športnih novinarjev s celega sveta. Podelitev zlate žoge je potekala v sobi upravnega odbora Real Madrida na stadionu Santiago Bernabéu. Cristiano je prepričljivo osvojil prestižno nagrado, potem ko je prejel kar 745 točk ter s tem močno prehitel Messija (316 točk) in Griezmanna (198 točk), ki sta zasedla drugo in tretje mesto.

Za Cristianom Ronaldom je izvrstno leto 2016, potem ko je v dresu Real Madrida osvojil enajstim klubski naslov Lige prvakov, poleti pa je prvič v karieri osvojil še evropsko prvenstvo s portugalsko reprezentanco, prav tako pa je drugič prejel nagrado UEFA Najboljši evropski igralec. O odličnem letu govorijo tudi njegovi doseženi goli, potem ko je dosegel 38 golov v dresu Real Madrida, jih je 13 prispeval še v dresu državne izbrane vrste. Ronaldo je sedaj osvojil največ zlatih žog, ko gre za evropske nogometaše.

Cristiano Ronaldo
“V čast mi je, da sem deležen te velike časti, da sem štirikrat osvojil zlato žogo. Občutek je enak kot prvič, spet so se mi izpolnile sanje.”

Nikoli si nisem mislil, da bom osvojil štiri zlate žoge. Super srečen sem. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil moji ekipi Real Madrida in reprezentanci, vsem igralcem, ki so mi pomagali osvojiti to trofejo. Super ponosen sem in zelo srečen, da sem dobil to lepo nagrado. Storil bom vse, kar bom lahko, vsako leto se pojavijo novi cilji, zelo rad igram nogomet in poskušal bom osvojiti vse tako za Real Madrid kot za reprezentanco. A težko bo v naslednjem letu osvojiti karkoli. Kot vedno pa bom zato trdo delal.”