X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid – svetovni klubski prvak 2016

Real Madrid je na Japonskem v Jokohami osvojil klubsko svetovno prvenstvo. V finalu so beli po podaljšku premagali japonsko ekipo Kašime s 4-2. Mož odločitve je bil uradno najboljši igralec na svetu v letu 2016 Cristiano Ronaldo, ki je dosegel hat-trick, en gol pa je za Real prispeval še Karim Benzema. Real je drugič postal svetovni klubski prvak (odkar se igra v takšnem formatu), kar mu je uspelo drugič v treh letih. Ob enem pa Real Madrid v vseh tekmovanjih ne pozna poraza že na 37. tekmi zapored.

Finale klubskega svetovnega prvenstva je v Jokohami ponudil obračun španskega in japonskega moštva, madridskega Reala in Kašime Antlers. Japonski prvak je v polfinalu izločil zmagovalca pokala Libertadores Atletico Nacional, medtem ko so zmagovalci Lige prvakov premagali mehiško Americo. V vlogi favorita je bil kraljevi klub, s Cristianom Ronaldom na čelu. Manjkal je sicer poškodovani Gareth Bale, zato pa se je v moštvo vrnil kapetan Sergio Ramos. Zinedine Zidane je na zelenico poslal naslednjo enajsterico: Navas, Carvajal, Sergio Ramos, Varane, Marcelo, Kroos, Modrić, Casemiro, Vazquez, Ronaldo, Benzema. Real je takoj zavladal na zelenici in tako prišel tudi do prvega zadetka. Že v 9. minuti je v polno zadel Karim Benzema, ki je pospravil odpito žogo po strelu Modrića. Beli so bili vseskozi boljši tekmec, a so Japonci nato tik pred koncem polčasa izid še izenačili prek Gakuja Šibasakija. Na polčas sta se ekipi odpravili z rezultatom 1-1.

Tudi začetek drugega polčasa je šel po načrtih Japoncev, saj je Šibašaki v 52. minuti z mojstrskim strelom dosegel drugi gol na tekmi ter tako povedel svojo ekipo v vodstvo. Vodstvo ni trajalo dolgo, le šest minut, potem ko so Japonci v kazenskem prostoru na nepravilen način zaustavili Vazqueza, je v 60. minuti je Cristiano Ronaldo zanesljivo zadel iz enajstmetrovke. Do konca tekme je Real zapravil kopico priložnosti za zmago, Ronaldo je med drugim tudi dosegel gol, a je bil razveljavljen zaradi nedovoljenega položaja. V zaključku rednega dela pa so dvakrat zapretili tudi Japonci, a brez spremembe izida, zato sta bila na vrsti podaljška, dvakrat po 15 minut.

V podaljških je znova zablestel Cristiano Ronaldo, ki je najprej v 98. minuti po Benzemajevi izvrstni globinski podaji z levico zadel za 3-2. Končni izid pa je Portugalec postavil šest minut pozneje, ko se je žoga po strelu Tonija Kroosa odbila do njega, sam pa je z levico s strelom pod prečko za Real potrdil naslov svetovnega klubskega prvaka. Ronaldo je tako dosegel hat-trick in bil prvo ime tekme.

Klubsko svetovno prvenstvo 2016
REAL MADRID 4-2 KAŠIMA 4:2 – po podaljšku
Benzema 9., Ronaldo 60./11-m, 98., 104.; Šibasaki 44., 52.

Real Madrid: Keylor Navas, Carvajal, Sergio Ramos (108,/Nacho), Varane, Marcelo, Casemiro, Modrić (105./Kovačić), Kroos, Lucas Vazquez (81./Isco), Ronaldo (112./Morata), Benzema.

Kašima: Sogahata, Niši, Ueda, Jamamoto, Šodži, Nagaki (114./Akasaki), Ogasavara (68./Fabricio), Šibasaki, Endo (103./Ito), Doi (88./Suzuki), Kanazaki.