X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 5-0 Granada

Nogometaši Reala so v 17. krogu španske La Lige zanesljivo premagali zasedbo Granade (5-0) in tako po zmagi v kraljevem pokalu začeli prepričljivo novo leto tudi v španskem prvenstvu. Pred začetkom tekme je Cristiano Ronaldo navijačem pokazal zadnjo zlato žogo, ti pa so mu vrnili z dvignjenimi zlatimi listi. Za bele so sicer zadeli Isco (2), Benzema, Ronaldo in Casemiro.

Igralci Real Madrida so praznovanje Ronaldove zlate žoge začeli sanjsko. Že v 12. minuti so beli povedli, potem ko je Karim Benzema našel Isca, ta pa je z desne strani matiral gostujočega vratarja Guillerma Ochoa. Na 2-0 je v španski prestolnici slabih deset minut pozneje povišal podajalec pri prvem zadetku Benzema. Luka Modrić je sprožil z desne strani, Ochoa je na kratko odbil, a le do Benzemaja, ki je žogo z nekaj metrov potisnil v mrežo. Svoj prvi gol v novem letu je še v prvem polčasu (27. minuta) dosegel tudi Cristiano Ronaldo. Marcelo je poslal odličen predložek z leve strani, Cristiano Ronaldo pa je nato žogo z glavo zabil pod prečko. Čez štiri minute je Luka Modrić na desni strani prebil v kazenski prostor, nato pa podal na daljšo vratnico, kamor je vtekel Isco, ki mu ni bilo težko potisniti žoge v mrežo za svoj drugi gol na tekmi ter s tem praktično že odločil zmagovalca tekme 17. kroga.

V drugem polčasu je Real suvereno nadziral dogajanje na zelenici, iz prekinitve pa so galaktiki prišli do petega zadetka. Po podaji rezervista Jamesa Rodrigueza, ki je ob polčasu zamenjal Tonija Kroosa, je z lepim utekanjem na oddaljeni vratnici žogo v mrežo Granade potisnil brazilski vezist Casemiro. Po petardi v mreži gostov so se napadi Reala zaustavili, vsi pa so le še čakali na zadnji sodnikov žvižg. Z zmago je Real ostal neporažen še na 39. zaporedni tekmi, s čimer je izenačil Barcelonin rekord.

La Liga, 17. krog
Stadion: Santiago Bernabeu
Sodnik: Inaki Vicandi Garrido
Real Madrid 5-0 Granada
Isco 12., 31., Benzema 21., Ronaldo 27., Casemiro 58.

Real Madrid: Navas, Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo (68./Fabio Coentrao), Modrić, Casemiro, Kroos (46./James Rodriguez), Isco (51./Asensio), Benzema, Cristiano Ronaldo.

Granada: Ochoa, Tito, Ruben Vezo, Lomban, Gabriel Silva, Tabanou (77./Ponce), Boga (64./Bueno), Uche (59./Javi Marquez), Sergi Samper, Pereira, Kravec.