X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Sevilla 3-3 Real Madrid

Real Madrid je ubranil prednost s prve tekme (3-0) osmine finala španskega pokala, potem ko je pri Sevilli remiziral (3:3). Ta rezultat pomeni, da je beli balet postavil nov španski rekord po številu zaporednih tekem brez poraza, saj je kraljevi klub 40. tekmo zapored ostal nepremagan.

Real je večji del posla opravil že na prvi tekmi na domačem Santiagu Berbabeuu, ko so slavili z rezultatom 3-0. Zinedine Zidane se je odločil pred pokalno tekmo odpočiti Cristiana Ronalda in Luko Modrića, tekmo pa je na klopi začel tudi Karim Benzema. Napad Reala sta tako sestavljala Alvaro Morata in Mariano Diaz. Sevilla je napadla od prve minute in Kiko Casilla v vratih Reala je moral posredovati že v enem prvih napadov, po kotu je z volejem poskusil Escudero, a Casilla ni imel večjih težav. Na pravem mestu je bil tudi v šesti minuti, ko je z roba kazenskega prostora poskusil Correa. Napadi Seville so se obrestovali že v deseti minuti, ko je po predložku Pabla Sarabie nespretno posredoval Danilo in z glavo zatresel lastno mrežo. Slavje se še ni poleglo, ko bi lahko Real že izenačil, a je izjemen strel z razdalje Marca Asensia uspel obraniti Soria. Real je nato začel nizati nevarne napade, a Soria večjega dela ni imel. Mariano je v 24. minuti spet pobegnil zadnji vrsti Seville, iz gola je stekel Soria in žogo nabil v napadalca Reala, a se je žoga odbila le za las mimo praznih vrat Seville. Mariano je v 27. minuti zatresel mrežo, a je glavni sodnik pred tem piskal prepovedan položaj, na drugi strani pa je bilo po dolgem času nevarno ob poskusih Wissama Ben Yedderja, čigar strela z okoli 16 metrov je obakrat ubranil Casilla, ki je ujel še en podoben poskus Luciana Vietta. V 44. minuti je po lepi dvojni podaji z Marianom z roba 16-metrskega prostora poskusil Toni Kroos, a je strel Nemca zletel le za las mimo vrat že premaganega Sorie. Do polčasa se rezultat ni več spremenil in ostalo je pri minimalnem vodstvu domačih.

Odlično so gostje začeli drugi del. Po kotu Andaluzijcev je v tretji minuti drugega dela Marco Asensio z žogo popeljal v protinapad in z njo pretekel praktično celo igrišče ter jo na koncu spravil še za hrbet Davida Sorie. Le pet minut kasneje je Sevilla znova vodila. Po visoki podaji Escudera je obramba Reala pozabila na Jovetića, ki je z volejem zadel pod Casillo. Zidane je v igro poslala svežega vezista, Mateo Kovačića, ki je vstopil namesto Mariana. Real je bil blizu izenačenju v 67. oziroma 68. minuti: najprej je Morata z ugodnega položaja meril prek vrat, poskus Kroosa z razdalje pa ni uspel ukaniti Sorie. Zadetku se je v 71. minuti s strelom od daleč približal Escudero, a je žoga švignila mimo daljše vratnice. Žarek upanja pa je za gostitelje posijal v 77. minuti. Kiko Casilla je slabo posredoval po podaji Wissama Ben Yedderja, ob neodločnem Nachu pa je žogo v mrežo potisnil Iborra. Sedem minut pred koncem rednega dela pa je bilo jasno, da je potnik med osem najboljših v pokalu Real. Casemira je v kazenskem prostoru podrl Kranevitter, z bele točke pa je s panenko zadel Sergio Ramos. V enem od naslednjih napadov je Casilla izvrstno ustavil poskus domačih z glavo, kasneje ga je pred novo podvojitvijo vodstva rešila tudi vratnica. Real je v zadnji akciji tekme le uspel priti do rekordne 40. zaporedne tekme brez poraza, izjemna kombinacija je uspela Benzemaju in Marcelu, Francoz pa je ob pomoči enega od branilcev ukanil domačega vratarja za končnih 3-3.

Španski kraljevi pokal (Copa del Rey), osmina, povratna tekma
Stadion: Sánchez Pizjuán (Sevilla)
Sodnik: Undiano Mallenco
Sevilla 3-3 Real Madrid
Danilo 10./ag, Jovetić 54., Iborra 77.; Asensio 48., Ramos 83./11-m, Benzema 93.

Sevilla: Soria, Mercado (65./Vitolo), Rami, Escudero, Lenglet, Iborra, Kranevitter, Sarabia, Correa (45./Jovetić), Ben Yedder, Vietto (55./Nasri).

Real Madrid: Casilla, Danilo, Nacho, Sergio Ramos, Marcelo, Casemiro, Kroos, Asensio, Diaz (58./Kovačić), Vazquez (64./Carvajal), Morata (76./Bezema).