X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 2-1 Malaga

Real Madrid je po zadnjih dveh porazih v 19. krogu španske La Lige pred domačimi navijači gostil ekipo Malage. Beli so se vrnili na zmagovite tirnice, potem ko se je z dvema goloma izkazal Sergio Ramos ter ohranili vodilno mesto na lestvici španskega prvenstva.

Trener kraljevega kluba, Zinedine Zidane, proti Malagi zaradi poškodb ni mogel računati na Garetha Balea, Danija Carvajala, Pepeja in Jamesa Rodrigueza. Prva lepša priložnost se je ponudila Cristianu Ronalod, potem ko se je znašel iz oči v oči pred Malagainim vratarjem Kamenijem, česar pa Portugalec ni izkoristil. Malaga je hitro odgovorila z atraktivnim napadom Fornalsa, le nekaj minut za tem pa je Chory Castro z vratnico le še stopnjeval pritisk gostov na Bernabeu. Castro bi se lahko skoraj vpisal med strelce tudi v 18.minuti, ko je po lepi podaji zapretil, vendar pa je Keylor Navas prebral njegovo namero. Po lepi samostojni akciji Lucasa so številni navijači že slavili zadetek, vendar pa je njihovo veselje z izjemno obrambo preprečil Kameni, minuto za tem pa je zaradi poškodbe moral igrišče zapustiti Marcelo, namesto njega pa je Zidane v ogenj poslal Isca. V 35. minuti je po lepi podaji Tonija Kroosa iz kota z glavo za vodstvo Reala poskrbel kapetan Sergio Ramos. Steber Realov obrambe je akcijo še enkrat ponovil nekaj minut kasneje, vendar pa je sodnik zaradi prepovedanega položaja gol razveljavil. Naveza Kroos-Ramos je še pred koncem polčasa poskrbela za vodstvo z 2:0. Nemec je v 43. minuti podal s prostega strela z leve strani, kapetan domačih pa je prehitel gostujoče branilce in s konico nogometnega čevlja preusmeril žogo za hrbet vratarja Idrisa Kamenija. Real bi na odmor med polčasoma lahko odšli še z večjo prednostjo, a je na srečo gostov ob njihovem nespretnem izbijanju obrambe žoga zadela le vratnco.

V drugem polčasu se je na zelenico vrnila prerojena Malaga, najprej je s strelom na gol poskušal Juan Carlos, vendar pa je mu je veselje preprečil dobro postavljeni Navas. Je pa bil zato brez moči Navas v 63. minuti, ko je vratar Reala odbil poskus Juana Carlosa, žoga se je odbila do Juanpija, ki jo je z desne strani z močnim strelom poslal pod prečko. ZMalo pozneje bi Malaga skorajda izenačila, a je Navasu uspelo ubraniti poskus Gonzala Castra z leve strani. Real je po prejetem golu pritisnil, tako da so se nevarne akcije pred vrati Malage vrstile, a je bil vselej na mestu Kameni, ki je ubranil nevarna poskusa Cristiana Ronalda in Luke Modrića. Kljub nekaterim priložnostim je rezultat vse do konca ostal nespremenjen 2-1.

La Liga, 19. krog
Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Gil Manzano
Real Madrid 2-1 Malaga
Ramos 35., 43.; Juanpi 63.