X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

115 let legende

6. marca 1902 je bil uradno izvoljen prvi upravni odbor Real Madrida. Tako se je začela legenda ene od svetovnih športnih referenc. 115 let kasneje je Real Madrid klub, ki je osvojil največ evropskih naslovov in največ interkontinentalnih naslovov v zgodovini nogometa. Poleg tega je klub doletela čast, da ga je FIFA izbrala za najboljši nogometni klub 20. stoletja.

Zadnje leto je bilo še posebej uspešno za Real Madrid, potem ko je osvojil trojno krono na mednarodni sceni: Liga prvakov, evropski superpokal in svetovni klubski pokal. Zaradi teh naslovov je rekord Real Madrid še toliko bolj impresiven z 11 naslovi Lige prvakov, 2 naslovoma svetovnega klubskega pokala, 3 naslovi medcelinskega pokala, 3 naslovi evropskega superpokala, 2 naslovoma pokala UEFA, 2 naslovoma latinskega pokala, 32 naslovi La Lige, 19 naslovi Copa del Rey, 9 naslovi španskega superpokala in 1 naslovom ligaškega pokala, poleg še številnih drugih naslovov.

Real Madrid je vedno zmagoval tudi na individualni ravni, v zadnjem letu je tako blestel Cristiano Ronaldo. Portugalski napadalec, ki je najboljši strelec kluba, je osvojil svojo četrto nagrado Ballon d’Or za leto 2016, prav tako pa je dobil kot prvi nagrado FIFA za najboljšega igralca. Na gala prireditvi so bili Ramos, Modrić, Kroos, Marcelo in Cristiano Ronaldo izbran v FIFA FIFPro enasjterico leta 2016. Zidane pa je končal na drugem mestu v glasovanju za trenerja leta.

Košarka
Košarkarska ekipa gre skozi enega od svojih najbolj uspešnih obdobij in v zadnjem času je osvojila 27. naslov Copa del Rey, kar je bila že četrta zaporedne zmaga v tem tekmovanju. Poleg tega so osvojili 9 naslovov Evrolige (rekord tekmovanja), 33 naslovov lige Endesa, 4 naslove španskega superpokala, 4 naslove Interkontinentalnega pokala, 1 naslov svetovnega klubskega pokala, 4 naslove evropskega pokala, 1 naslov pokala Korać, 1 naslov pokala ULEB in 1 naslov latinskega pokala.

Za vse Madridiste sta stadion Santiago Bernabéu in vadbeni center Valdabebas dva objekta velikega ponosa. V zadnjih mesecih sta Real Madrid in madridski mestni svet podpisala soglasje za začetek del preoblikovanja stadiona. Santiago Bernabeu bo obnovljena s projektom, po katerem bo spremenil svoj videz in bo omogočil, da bo še naprej mednarodna ikona v svetu športa.

Vadbeni center Valdabebas se prav tako razvija, potem ko je bil nedavno odprt nov paviljon. Na družbeni ravni klub sodeluje s številnimi humanitarnimi in kulturnimi projekti preko Fundacije Real Madrid.