X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

25 let od smrti Juanita

Danes mineva natanko 25 let od smrti legende Real Madrid. 2. aprila leta 1992 je Juan Gómez, Juanito, izgubil življenje v prometni nesreči, potem ko se je vračal v Méridi iz Madrida, kjer si je na Santiago Bernabéu ogledal tekmo med belimi in Torinom. V Malagi rojeni igralec je bil star le 37 let in je v tistem času delal kot trener Méride.

Juanito se je rodil 10. novembra 1954 v Fuengiroli (Malaga) in je igral za Real Madrid med letoma 1977 in 1987. V tem času je za bele zaigral na 401. uradni tekmi, dosegel 121 golov in osvojil 2 naslova pokala UEFA, 5 naslovov La Lige, 2 naslova Copa del Rey, 1 naslov Copa La Liga in 1 nagrado Pichichi, ki jo prejme najboljši strelec španskega prvenstva. Za seboj je pustil vrsto nepozabnih spominov, med katere zagotovo spada tudi njegovo nepopisno skakanje od veselja na igrišču po preobratu na tekmi proti Borussia Mönchengladbach v pokalu UEFA v sezoni 1985/86.

Minuto molka
Juanito je pustil neizbrisen pečat v srcih Madridisma in kot takega se ga navijači na Santiago Bernabéuu vedno spominjajo v sedmi minuti vsake tekme s petjem “Illa, Illa, illa, Juanito maravilla”. Pred današnjo tekmo proti Alavesu, se je tako celoten stadion z minuto molka poklonil legendi belega baleta. Navijači so tudi razgrnili velik transparent s številko 7, ki jo je nosil Juanito ter napisom “Ne bomo te pozabili”.

Juanito maravilla!