X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Duodécima na slovenski način

Real Madrid se je ponovno uvrstil v finale Lige Prvakov. Tokrat gre za še en zgodovinski dogodek, ki ga lahko Real Madrid osvoji kot prvi klub. Tako smo se ob uvrstitvi v finale, v Klubu navijačev Real Madrid Slovenija – Peña Madridista Eslovenia, začeli pripravljat na dogodek leta. V upanju na nekaj zgodovinskega smo najprej oddali prošnjo za vstopnice, za ogled tekme v Cardiffu. Naše društvo je prejelo dve vstopnici, katere lastnika sta kasneje postala Gašper Mlakar in Luka Jesih, vidna člana in ustanovitelja kluba. Tako smo tudi mi zastopali svoje barve v Cardiffu.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com

Za ostale člane in simpatizerje Real Madrida v Sloveniji je bilo potrebno organizirat srečanje in skupinski ogled, še enega zgodovinskega finala. Že mnogo krat je Real Madridu kot edinemu klubu uspelo, da spiše nekaj zgodovinskega in tudi ta finale je bil nekaj posebnega.

Najprej smo se v Klubu navijačev Real Madrid Slovenija – Peña Madridista Eslovenia odločevali kje bi bilo najbolj primerno, da si preko malih zaslonov, v veliki večini, skupaj ogledamo finale Lige Prvakov. Bilo je kar nekaj opcij, vendar smo se na koncu odločili za štajerski del, kjer se je tudi največ članov odzvalo za skupinski ogled.

photobucket.com photobucket.com

Prišel je dan finala, sobota, 3.6.2017. Čas za pivo, roštilj in tekmo. Seveda ne smemo pozabit na športne aktivnosti, ki so se odvijale. Prvi člani so se na ŠRC Fontana začeli zbirati od 16.00 ure naprej. Sam poskrbim za navijaške transparente oziroma zastave, katere seveda izobesimo na vidno mesto. Brez zastav Kluba navijačev Real Madrid Slovenija in Real Madrid pač ne gre. Pixi je imel nalogo, kot vedno, kadar je prisoten, da vse skupaj slikovno dokumentira. Pri tem mu je tudi odlično pomagal Klemen, kateri je poskrbel za video analize. Za glavnega sogovornika si je v večini izbral Roka (pikija). Že v naprej pohvala za odlično opravljeno delo. Nekaj članov se je pomerilo v odbojki na mivki. Vmes so potekale debate o sedanji ekipi, prihodnosti, napovedih finala. Itak, da so bili vsi prisotni prepričani v zmago Reala, kljub spoštovanju do tekmeca iz Torina, kateri je prvak Italije. Tudi o društvu in njegovem delovanju je bilo govora. Sami pozitivni komentarji.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com

Pol ure do tekme. Vsi že v pričakovanju tekme in epskega dvoboja. Nestrpnost se je še dodatno pokazala, ko so nastopile tehnične težave s projektorjem. Vsi člani okoli tehnika, kateri je poskrbel za ogled finala, z različnimi vprašanji: “Mojster, a bo? Boš zrihtal? Ti bo uspelo? 20 minut še imaš? Zakaj nisi prej probal, če deluje?” ?Tehnik ob tem še sam postane nervozen, zato ostalim rečem, da mu naj dajo malo dihat. Za zvokom, ki se sliši iz projektorja, pride končno tudi slika. Val navdušenja in aplavz za tehnika Jogija.

Pričetek tekme in nervoza vseh prisotnih v belih majicah in dresih. Vmes opazimo nekaj navijačev Juventusa oziroma bolje rečeno, navijačev drugih evropskih velikanov, ki so navijali za Juventus, ali še boljše rečeno, proti Realu. Nekaj akcij na obeh straneh, glamurozne obrambe Navasa, so dvignile navijače na noge. Največje navdušenje in eksplozija čustev pa se zgodi, ko Real zabije prvi gol. Oziroma prvi gol zabije Ronaldo, katerega je večina članov v TV prispevku za POP-TV tudi napovedovala. Vodstvo Reala ni trajalo dolgo, ko je Mandžukič zadel fantastičen zadetek, pravi eurogol. Takrat smo navijači Reala postali še bolj nervozni, saj je Juventus pritiskal in bil dominantnejši v prvem polčasu. Vendar nas to ni spravilo v obup in smo še naprej verjeli v končno zmago.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com

Polčas, čas za nekaj hitrih špricarov in nato nadaljevanje drugega polčasa. Real je bil prerojen, letel po igrišcu in popolnoma nadigral Juventus. Dva hitra gola Casemira in Ronalda sta privedla Real do izdatnejše prednosti in nekateri člani so počasi začeli slavit nov evropski naslov v Ligi prvakov. Zadnji žebelj v krsto, ob koncu tekme, je zabil Asensio.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com

Slavje v Cardiffu se je lahko pričelo, slavje članov Peña Madridista Eslovenia pa prav tako. Vsi smo skakali, se objemali in nikakor nismo mogli verjet, da nam je uspel še en zgodovinski uspeh, kjer smo kot prvi ubranili naslov, v novi eri tekmovanja. To lahko uspe samo najboljšemu klubu na svetu. Bili smo polni emocij, ponosni, da smo lahko skupaj ter da smo del te družine, ki se imenuje Klub navijačev Real Madrid Slovenija – Peña Madridista Eslovenia. Ogled v tej družbi je vedno nekaj posebnega in zgodovinskega, kakor je tudi Duodécima, ni važno kdaj in kje. Osvojena lovorika pa je še samo dodatna motivacija za takšne dogodke oziroma srečanja.

Dvig pokala in proslavljanje Duodécime smo pospremili z glasnimi vkliki: “Šampioni, šampioni, oeoeoe, šampioni, šampioni, oeoeoe….“.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com

Klik na VIDEO

Reportažo iz skupnega ogleda finala Lige prvakov z dne, 3.6.2017, Juventus 1 – 4 Real Madrid, je napisal Mičo. Organizacija ogleda na ŠRC Fonatana je bila pod vodstvom Kluba navijačev Real Madrid Slovenija – Peña Madridista Eslovenia.