X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Tri leta od smrti Alfreda Di Stéfana

7. julija 2014 se je Madridismo poslovil od legendarnega nogometaša, ki je spremenil zgodovino kluba, Alfreda Di Stéfana. Legenda belega baleta je umrla v 88. letu starosti v generalni bolnišnici Gregorio Marañón v Madridu po zastoju srca.

Najboljši igralec vseh časov nosil beli dres od leta 1953 do leta 1964, v tem času pa je osvojil pet zaporednih naslovov evropskega pokala (predhodnica Lige prvakov), en medcelinski pokal, dva latinska pokala, osem naslovov La Lige in en naslov španskega pokala. Di Stéfano je tako za Real Madrid odigral 396 uradnih tekem na katerih je dosegel 308 golov.

“La Saeta Rubia” kot je bil njegov vzdevek, se je rodil 4. julija 1926 v Buenos Airesu (Argentina), njegov talent pa je bil nagrajen s številnimi individualnimi nagradami, vključno z dvema nagradama Ballon d’Or in nagrado Super Ballon d’Or, ki mu je bil dodeljen leta 1989 s strani revija France Football. S tem je še vedno edini igralec v zgodovini, ki je osvojil to nagrado, medtem ko je osvojil tudi 5-krat nagrado Pichichi za najboljšega strelca La Lige.

Simbol kluba
Njegova povezanost z Real Madridom se ni končala na igrišču v belem dresu, ampak se je nadaljevala tudi izven igrišča, na klopi kot trener Real Madrida. Kot trener je osvojil španski superpokal, prav tako pa je vodil znamenito ekipo Reala, ki so jo mnogi poimenovali Quinta del Buitre. Zaradi njegovi zgodovinskih dosežkov v klubu pa ga je doletela tudi čast, da je bil imenovan za častnega predsednika kluba, prav tako pa po njem še vedno nosi ime tudi stadion na Valdabebasu, kjer svoje tekme igra druga ekipa Real Madrida, Castilla.