X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid v Skopju osvojil evropski superpokal

Nogometaši Real Madrida nadaljujejo z osvajanjem lovorik, potem ko so lansko sezono končali z osvojitvijo Lige prvakov, so vstopili v sezono 2017/18 z osvojitvijo evropskega superpokala. Real je v Skopju z 2-1 premagal Manchester United, potem ko sta za kraljevi klub zadela Casemiro in Isco. To je bilo že peto finale pod vodstvom Zidana in Real je zmagal prav vse. Kot kaže zaenkrat ni meje za te igralce Real Madrida.

Zinedine Zidane se je odločil zaupati preverjeni zasedbi in tako v prvi postavi ni zaigral le Cristiano Ronaldo, ki se je šele pred kratkim po daljšem odmoru priključil soigralcem na pripravah na novo sezono. Namesto njega je tako tekmo začel odlični Isco. Po začetnem otipavanju z obeh strani se je superpokalni obračun v Skopju pošteno razživel. Najprej je v 15. minuti po lepi podaji Kroosa iz kota do strela z glavo prišel Casemiro, ki je zadel prečko. Le tri minute pozneje pa je s približno 20-ih metrov še enkrat poizkusil Casemiro, a je njegov strel zletel prek gola Uniteda. V 24. minuti je Real Madrid povedel. Po desni strani je prodrl Carvajal in poslal visok predložek v kazenski prostor rdečih vragov, kjer je do žoge prišel razpoloženi Casemiro, kateremu iz neposredne bližine ni bilo težko premagati nemočnega De Geo. Aktualni evropski klubski prvak je imel v uvodnih tridesetih minutah precej več od igre in bi lahko vodil tudi z višjo razliko, a je ostalo le pri minimalnem vodstvu. Pritisk galaktikov je nekoliko popustil, česar pa Angleži do odhoda v slačilnici niso uspeli izkoristiti.

Že v tretji minuti drugega polčasa so znova zapretili varovanci Zinedina Zidana, ko se je za strel z levico s približno 16-ih metrov odločil Toni Kross, a je bil David De Gea na pravem mestu. Že v naslednjem napadu je bil v samostojnem prodoru Brazilec Marcelo, toda tudi njegov strel ni našel želenega cilja. Kar ni v predhodnih napadih uspelo Marcelu oz. Kroosu, je v 52. minuti po lepi dvojni podaji z Garethom Baleom uspelo Iscu, ki je rutinirano z neposredne bližine premagal De Geo za povišanje Realovega vodstva na 2-0. Angleži so hitro zatem dvakrat zapretili Madridčanom. Najprej je Keylor Navas izvrstno ubranil strel Pogbaja z glavo iz bližine, do odbite žoge je prišel Lukaku, ki jo je poslal prek gola. Okvir vrat je še drugič na tekmi rešil Manchester, ko je streljal Bale, hitro zatem pa so rdeči vragi le prišli do zadetka. Silovito je z okoli 22 metrov streljal Matić, Navas je branil, do odbite žoge je prišel Lukaku, ki mu je uspelo spraviti žogo v mrežo Reala. Zidane je v razmiku desetih minut opravil tri menjave – iz igre so odšli Isco, Bale in Benzema, vanjo pa so vstopili Asensio, Vazquez in na navdušenje množice na stadionu Filip II. tudi Cristiano Ronaldo. V zaključku srečanja smo videli kar nekaj lepih priložnosti z obeh strani. Najprej je v prvi minuti sodnikovega dodatka z glavo na podajo Valencie poizkusil Fellaini, vendar se Navas ni pustil presenetiti. Na drugi strani je po izjemnem samostojnem prodoru, ko je nanizal kar tri branilce Manchester Uniteda, Lucas Vazquez lepo zaposlil Asensia, toda z izjemnim posredovanjem se je izkazal čuvaj mreže rdečih vragov David De Gea. V 94. minuti je poizkusil še Sergio Ramos z glavo po kotu z desne strani, a je bil njegov strel nenatančen. Real Madrid je tako še drugo leto zapored osvojil superpokal. To je njihov četrti superpokal v zgodovini (2002, 2014, 2016, 2017), v finalu pa je igral še 1998 in 2000. Z zmago je postal prvi, ki mu je uspelo zapored osvojiti to lovoriko po Milanu 1989 in 1990. Prav tako je postal edini s štirimi tovrstnimi lovorikami.

UEFA superpokal, Skopje
Sodnik: Gianluca Rocchi (Italija)
Real Madrid – Manchester United 2:1
Casemiro 24., Isco 52.; Lukaku 62.

Real Madrid: Navas, Marcelo, Ramos, Varane, Carvajal, Casemiro, Kroos, Modrić, Bale (74./Asensio), Isco (74./Lucas), Benzema (83./Ronaldo).

Manchester United: De Gea, Valencia, Lindelof, Smalling, Darmian, Matić, Herrera (56./Fellaini), Pogba, Mhitarjan, Lingard (46./Rashford), Lukaku.