X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

CR7, Ramos, Marcelo, Modrić & Kroos v ekipi leta 2017

Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Marcelo, Luka Modrić in Toni Kroos so bili izbrani v enajsterico FIFA FIFPro leta 2017. Cristiano Ronaldo je že 11. zaporedno leto zasedel eno od treh mest v napadu idealne enajsterice. Pri tem je potrebno vedeti, da idealno enajsterico izbirajo profesionalni nogometaši.

Sergio Ramos zaseda svojo mesto v obrambi ekipe leta že sedmo zaporedno leto, skupaj osmič, potem ko je bil del ekipe že v letu 2008, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 in 2016. Marcelo je del najboljše enajsterice četrtič, medtem ko sta bila Modrić in Kroos že trikrat del ekipe leta. Idealno enajsterico FIFA FIFPro 2017 tako sestavljajo:

Vratar: Gianluigi Buffon (Juventus)

Branilci: Dani Alves (Juventus/PSG), Leonardo Bonucci (Juventus/Milan), Sergio Ramos (Real Madrid), Marcelo (Real Madrid)

Vezisti: Luka Modrić (Real Madrid), Toni Kroos (Real Madrid), Andres Iniesta (Barcelona)

Napadalci: Lionel Messi (Barcelona), Neymar (Barcelona/PSG), Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

Cristiano: “Za to nagrado je potrebno veliko truda”
“Zelo sem ponosen. Za to nagrado je potrebno veliko truda. Vesel sem, da sem tukaj že 11. zaporedno leto, saj je to veliko zaporednih let. Hvala lepa vsem tistim, ki so glasovali zame, resno se vam zahvaljujem. Nič ti ne pomeni, če imaš talent, a se ne trudiš dovolj.”

Ramos: “Pomembno je imeti dobro ekipo”
“Skrivnost tega je trdo delo, požrtvovalnost, trud in da se ne naveličaš zmagovati. Poleg tega pa moraš imeti tudi dobro ekipo. To je pomembno, če želiš osvajati posamezna priznanja. To je poseben večer. Ekipne nagrade so vedno najpomembnejše, ampak lepo je zapolniti domačo vitrino lovorik z nekaterimi posameznimi nagrade.”

“To nagrado posvečam mojim soigralcem, trenerju in navijačem Real Madrid. Veliko dela je vloženega v to nagrado. Uživam v tem kaj delam, saj je nogomet moje življenje.”

Marcelo: “Nadaljeval bom s trdim delom”
“Celotno sezono delamo zelo trdo. Hvala lepa za to nagrado. Nadaljeval bom s trdim delom. Ta nagrade me ženejo, da vsako sezono, vsak dan, vsak trening napredujem. Upajmo, da bo letošnje leto še boljše, to je naš cilj. Svoje mesto v ekipi sem si zaslužil s pomočjo mojih soigralcev in zato bi se jim rad zahvalil, prav tako pa bi se rad zahvalil moji družini. Veliko truda je vloženega v to, ob pomoči trenerja in ostalega osebja. To je individualna nagrada, vendar pa je brez ekipe ne moreš dobiti.”

Kroos: “Imeli smo neverjetno sezono”
“Imeli smo neverjetno sezono. Osvojili smo nekaj pomembnih lovorik, ampak to je delo celotne ekipe in ne samo nas, ki smo tukaj.”

Modrić: “Upajmo, da bomo ohranili ta nivo”
“Zelo sem vesel in ponosen, da sem tukaj že tretje leto zapored. V prvi vrsti želim izpostaviti delo, ki sem ga opravil, potem ko sem moral okrevati po poškodbi in pri tem mi je uspelo, da sem prišel nazaj v formo. Naslov La Lige je bil zame nekaj posebnega, potem ko ga nismo osvojili kar pet let. Sezona si zasluži oceno 10/10, ne more zahtevati več in upajmo, da bomo ohranili ta nivo tudi v prihodnjih letih. Sem v dobri formi in želim še naprej trdo delati.”